Grøn læring er cool


Sønderborgs House of Science samarbejde tiltrækker stor interesse fra andre byer/lande.

Det er ikke kun Sønderborg som ser læring og uddannelse som en integreret del af den store omstilling. Både europæiske og kinesiske byer forstår i stigende grad behovet for at tænke læring og uddannelse ind i byernes omstilling.

I sidste uge havde House of Science besøg af Simon Kniaz fra Danfoss Polen. Simon havde hørt om Sønderborgs ProjectZero-vision og ønskede at lære mere om hvordan kommunens folkeskoler i science-fagene arbejder med klima & energi og om, hvorledes skolernes fysiske miljø inspirerer til grøn læring og innovation fra vuggestue til PhD.

Dybbøl-Skolens relativt nye indskolingsbygning er en best practice rollemodel. Bygningen er opført i høj energiklasse med lysstyring. Strøm og varme kommer bl.a. fra solceller, solvarmepaneler og egen vindmølle og inde i bygningen kan eleverne følge både energiproduktion og forbrug.

Simon Kniaz ser store muligheder for at igangsætte tilsvarende læringsplatforme i de polske byer og dermed styrke borgernes deltagelse i Polens grønne omstilling, som allerede er godt igang overalt i Polen.


Læs mere om House of Science på  www.houseofscience.dk

20. maj 2015

Besøg fra Polen


Simon Kniaz, Danfoss Polen og Julia Panzer, Danfoss foran vindturbinen på Dybbøl-Skolen

Yderligere oplysninger

Cookiepolitik