Billig drift af hus og bil

Byrådsmedlem Anders Brandt brænder for bæredygtighed og et lavt energiforbrug. Det bliver i høj grad praktiseret i hjemmet i Hundslev.


Anders Brandt foran stuehuset i Hundslev

Anders Brandt bor i Hundslev med sin kone Birgitte, og deres hverdag er påvirket af, at det skal være bæredygtigt og energirigtigt: mursten genbruges, tagsten genbruges, der er solceller på taget, der dyrkes egne afgrøder i haven, den ene bil kører på strøm fra solen og sådan kunne man blive ved.

Elbilen er en god forretning

Det nyeste større tiltag er investering i en elbil. Elbilen dækker en stor del af parrets daglige behov, og der køres ca. 200 km i den om ugen.

"Til en familiefest snakkede vi med nogle som havde købt en ny elbil. Og det inspirerede os til at gøre det samme. Vi producerede jo vores egen strøm, og kunne ikke bruge det hele" fortæller Anders Brandt. 

Den ny-indkøbte elbil var oprindeligt en almindelig Citroën C1'er. Men en ombygning af bilen i 2009 gjorde den til en elbil. Bilen lades op når den står i garagen, og på den måde udnyttes strømmen fra solcellerne på bedste vis. Solcellerne producerede nemlig lidt mere end parret selv kunne bruge.

Anders i Sønderborg Lokal TV

Sønderborg Lokal TV har været på besøg hos Anders og Birgitte i Hundslev. Her fortæller Anders bl.a. om, hvordan masseovnen fungerer. 

Se indslaget HER

26. maj 2015

Fakta om huset

Stuehus i Hundslev fra 1880
Boligareal på 149 m2

Elbil

Parrets seneste energi-investering er en elbil. Det koster stort set ingenting at køre i bilen, for den kører på energi fra solens stråler. 

Ud af boksen-tænkning

Anders har lavet denne simple opsætning af et biogas-anlæg. Anlægget bruges bl.a. i undervisning af skolebørn.

Cookiepolitik