Ta' affald med på indkøbsturen

Sønderborg Forsyning gør det nu endnu nemmere at komme af med kemikalier, sprayflasker og spare-pærer. De kan nemlig afleveres i miljøautomaten, som er placeret foran Kvickly i Borgen.

Miljøautomaten er en del af en forsøgsordning i 2015, hvor målet er at udskille alt farlig affald fra husholdninger i boligforeninger.

Martin Frank Mogensen fra Sønderborg Kommune uddyber:
- Vi har i Affald & Ressourceplanen 2014-2024 fokus på farligt affald fra boligforeninger, fordi analyser viser, at der desværre havner ca. 1,35 kg farligt affald i dagrenovationsbeholderen pr. husstand pr. år. Det er en tredjedel mere end i parcelhusene.

 

Affald i røde kasser

Udover miljøautomaten i Borgen, kører man forsøg med røde kasser til indsamling i udvalgte boligforeninger, og her har man allerede oplevet stor succes.
-Folk vil rigtig gerne aflevere affaldet det rigtige sted, det skal bare gøres nemt for dem, siger Karina Christiansen, laborant hos Sønderborg Forsyning.

-Det er god service for Borgens kunder, at de kan komme af med det farlige affald. Så havner det ikke i naturen eller i dagrenovationsbeholderen, hvor det gør skade” siger souschef hos Kvickly Karsten Hansen, som har glædet sig meget til miljøautomaten kom op. - Det er oplagt, at den skal stå hos os. Mange kunder kommer forbi her som noget af det første på deres indkøbstur. Så er de hurtigt af med affaldet.

Det er Karsten Hansen som dagligt tilser miljøautomaten, og holder øje med, hvornår den er fuld. Den tømmes jævnligt af Sønderborg Forsyning, som tager affaldet med til Skodsbøl Containerplads. Her åbnes poserne, affaldet eftersorteres og bortskaffes korrekt.

 

Miljøautomaten i Borgen har 3 huller til indkast af henholdsvis:

  • Kemikalier, rengøringsmidler, maling og spraydåser

  • Småt elektronik og batterier

  • Elsparepærer

 

Det er vigtigt at aflevere affaldet i en gennemsigtig pose, og sørge for at eventuelle låg er skruet godt fast.

Parcelshusejere har stadig mulighed for at aflevere deres brugte batterier i en pose på låget af deres dagrenovationsbeholder, men andet farligt affald skal afleveres på containerpladsen, eller altså nu også i Borgen.

24. juni 2015

Miljøautomaten

Yderligere oplysninger

Sønderborg Forsyning
Direktør Lars Blædel Riemann, tlf. 8843 5303

Cookiepolitik