På vej mod nullet i naturgasbilen

Sønderborg Kommune har lejet en naturgasbil for at undersøge om netop naturgasbiler kan matche kommunens transportbehov og samtidigt kan reducere CO2-udledningen i kommunens bilpark.

-Det giver god mening for os at kigge nærmere på gasbiler, nu hvor kommunen har besluttet sig for at anskaffe gasbusser i 2017. Gasbilerne skal blive en del af kommunens vognpark, men på sigt kan vi måske også bruge dem i hjemmeplejen eller Vej og Park” fortæller Kurt Prehn, Transportchef i Sønderborg Kommune.

Elektrisk vej og park bil (tv) og gasbilen (th) ved Sønderborg havn

Gasbilen som alternativ

Gasbilen er en Fiat Doblò Cargo, som kører  20,81 km/kg . På en tank, kan bilen køre omkring 325 km. Gassen bliver komprimeret ved 200 bar og lageres i fire gasflasker, der er integreret i bilens karrosseri og dermed ikke optager ekstra plads. I alt rummer flaskerne ca. 16,5 kg komprimeret naturgas.

Motoren i gasbilen

Kommunen vil tanke ved deres ejen tankstation

-Vi overvejer at anskaffe en lille naturgasfyldestation, som skal stå ved havnekontoret i Sønderborg. Gastankstationen skal fylde bilerne med certificeret biometan, fra nature energy NGF, som vil gøre at bilerne kører fuldstændig CO2–neutralt, fortæller Kurt Prehn.

25. juni 2015

Vidste du...

...at naturgas allerede kan tankes i mange lande? Der findes fx næsten 200 tankstationer i Sverige, over 900 i Tyskland, over 950 i Italien og omkring 300 i Schweiz og Østrig.
Gasbilens teknologi er ingen hokus pokus,  da der i bilen snurrer den samme otto-motor, som i en benzinbil. Der skal kun få modifikationer til for at bilen kan køre på naturgas og mange bilproducenter tilbyder allerede biler, der kører på gas.  

Find flere informationer på  http://www.gasbiler.info

Henrik Schrøder og Kurt Prehn ved naturgasbilen

Smart omstilling

Danmark har et meget veludbygget naturgasnetværk. Derfor er det meget nemt at opstille fyldestationer til gasbiler. Gassen i vores net bliver på sigt grønnere med en udbyggelse af biogasanlæg og opgradering af brint.

Yderligere oplysninger

Nicolas Bernhardi
nikolas.bernhardi@projectzero.dk

 

 

Cookiepolitik