Mål: At gå i nul

Familien Lauridsen flyttede ind i deres stuehus i Dybbøl i 2000. Siden er hjemmet blevet renoveret, så det i dag nærmest ingen energi bruger.
Nu er målet, at gå helt i nul.

Da familien flyttede ind gennemrenoverede de huset og isolerede efter datidens normer. Selvom huset blev isoleret, blev der brugt ca. 2.000 l. olie om året. Så da "Skrot oliefyret"-kampagnen gik i gang i 2009, fik det familien til at overveje alternativerne.

Beslutningen faldt på et jordvarmeanlæg, og slangerne blev gravet ned i marken ved siden af gårdspladsen.


Solcellerne dækker hele taget på garagen.

En af de bedste investeringer

I 2012 blev solceller et rigtigt varmt emne, og især manden i huset, Villy Lauridsen kunne se idéen i at få solceller på taget: "Jeg kunne se, at solceller var en god forretning for os med jordvarme. Så vi fik hurtigt et tilbus fra en håndværker, og fik monteret solcellerne. Det har været en af de bedste investeringer vi har gjort, og vi er rigtig glade for solcellerne."  

Villys begejstring for solcellerne har spredt sig, og hurtigt viste de nærmeste naboer også interesse. "Nu har naboerne også solceller på taget, så det er da sjovt at vi også har inspireret dem" fortæller Villy Lauridsen. 

Det har først og fremmest været økonomien der har været drivkraft for familien i Dybbøl. "Men det er da positivt og en rar tanke, at det samtidig er energirigtigt, og bidrager til den grønne omstilling" lyder det fra parret. 

23. juni 2015

Fakta om huset

Beliggende i Dybbøl

Landbrugsejendom fra 1967

Boligareal 156 m2

Faldende energiforbrug

I 2013 lød forbruget på 1985 kWh, som faldt til 734 kWh i 2014. 

Næste mål er, at forbruget går i nul, og det dermed dækkes af strøm produceret fra solcellerne.

Stuehuset

Cookiepolitik