Indvielse af biomasseanlæg

Med et helt nyt biomasseanlæg tager Sønderborg Fjernvarme endnu et skridt i realiseringen af miljøvenlig og CO2-neutral fjernvarme til forbrugerne i Sønderborg-området.


 

Fjernvarmeforbrugerne i Vollerup, Kirke Hørup og Hørup er indtil nu blevet forsynet med varme produceret på sol om sommeren og bioolie om vinteren. For at dække en stigende efterspørgsel i området er der opført et nyt 9 MW biomasseanlæg i Vollerup. Det ny anlæg skal dække det kommende forbrug i området, sammen med solparken i Vollerup. De eksisterende biooliekedler, vil fungere som reservekapacitet fremover.

Miljømæssig gevinst

Mange konventionelle biomasseanlæg i fjernvarmen er designet til et bestemt brændseltype, som træflis eller halm. Her brændes biomassen direkte som i en almindelig brændeovn i stuen, for at producere varme.
Sønderborg Fjernvarme lægger vægt på fleksibilitet på brændselsområdet og har derfor fået opført et biomasseanlæg, som arbejder efter et forgasningskoncept. Her bliver biomassen omsat til en gas, som derefter brændes. Dette udleder samtidig færre NOx- og støvpartikler* end konventionelle forbrændingsanlæg. 

-Til efteråret starter vi nogle nye brændselsforsøg, hvor vi vil prøve at forgasse have- og parkaffald, gyllefibre og mask fra Carlsbergs ølproduktion. Fortæller Erik Wolff, direktør for Sønderborg Fjernvarme.
- Med disse alternative biobrændsler har vi mulighed for at altid vælge den billigste alternative og sikre derved vore kunder en stabil, lav varmepris. Samtidig er biomasse CO2-neutral, som understøtter Sønderborg-områdets ProjectZero vision.

Få rådgivning om energien i din bolig

Energirådgiver Charlie Lemtorp vil være til stede ved indvielsen. Der kan du få gode råd og vejledning til hvordan du kan energioptimere din bolig og måske skifte din varmekilde til en ny og langt mere miljøvenlig varmekilde - fjernvarme.* NOx er en fællesbetegnelse for de seks forskellige gasarter, der er dannet af forbindelser mellem kvælstof og ilt. NOx er både sundhedsskadeligt og en kraftig drivhusgas

15. juni 2015

Vær med til indvielsenBiomasseanlæget fremvises ved åbent hus lørdag den 20. juni kl. 13-16.

Borgmester Erik Lauritsen står sammen med formanden for Sønderborg Fjernvarme, Claus Plum for indvielsen, Der er mulighed for rundvisning på anlægget imens Jensen Jasskapel underholder og der tændes op i grillen.

Åbn progammet her

Information om fjernvarme

Læs mere om Sønderborg Fjernvarme og de CO2-neutrale tiltag.
www.sfjv.dk

 

Yderligere oplysninger

Direktør Sønderborg Fjernvarme
Erik Wolf 5151 4947
 

Cookiepolitik