Grønne frontløbere gjorde pitstop

50 erhvervsledere diskuterede grønne forretningsmuligheder på Sønderborg Slot. De 31 kom fra Holland. 


31 hollandske erhvervsledere på grøn inspirations- og læringstur gjorde i uge 23 pitstop i Sønderborg for at match-make grønne løsninger og forretningsmuligheder med Sønderborgs politikere, universitetsfolk og  virksomhedsledere. Den hollandske erhvervsdelegation udlevede den grønne omstilling og ankom i 20 fantastiske køretøjer, hvor brændstoffet er enten el, grøn gas, brint eller hybrid.

Bright Green Business

I Sønderborg blev gæsterne budt velkommen på Sønderborg Slot af borgmester Erik Lauritzen, hvor de også hørte om Sønderborgs ProjectZero og CLEAN, inden forretningsdiskussionerne med de 20 lokale ledere gik igang.

"Det var spændende at møde de hollandske ledere, som indenfor bio, vind og solceller er innovative grønne frontløbere i Holland", siger ProjectZeros Peter Rathje efter et veloverstået besøg og fortsætter "snakken kom lynhurtigt igang, for den grønne omstilling er godt i gang overalt i verden og rummer store vækstmuligheder for innovative virksomheder".

Den hollandske delegation fulgte de gamle Hansa/handelsveje og kørte derfor via Bremen og Hamborg til Danmark. Efter pitstoppet i Sønderborg fortsatte delegationen til Samsø, som er verdenskendt for øens energi- og klimaindsatser.

Om Hansa Green Tour

Hansa Green Tour er et internationalt netværk som promoverer bæredygtige løsninger, udveksling af ideer og vidensdeling mellem byer/projekter med henblik på at lære fra best practice i Hansa-regionen (Holland, Tyskland, Danmark m.v.). Hvert år siden 2010, har ledere fra både private og offentlige virksomheder fra Holland og Tyskland været på lærings-tour i Hansa-regionen - gennemført i nogle af de nyeste, mest avancerede og energirigtige køretøjer (el, grøn gas og brint) som markedet kan præstere. Sidste år besøgte delegationen København.

Læs mere om Hansa Green Tours på www.hansagreentour.com

16. juni 2015

Delegationen

Delegationen deltagere omfattede bl.a. executives fra følgende virksomheder/organisationer:

ENECO www.eneco.nl, Hollands største forsyningsselskab for vedvarende energi.
Har bl.a. netop opført en ny 62 MW vindmøllepark for et Google datacenter i Delfzijl.  Eneco har 7.000 ansatte.
Attero www.attero.nl Hollands største waste-to-energy company med fokus på nye innovative og kundeorienterede løsninger med bl.a. grøn gas til biler 
Rolande www.rolandelng.nl som producerer BIO NLG til trucks og skibsindustrien baseret på husholdningsaffald.
Technion (www.technion.nl) som installerer store solcelle-anlæg
Cleantech Friesland
Energy Service Friesland
www.energieservice.nl
Schmees Energietechnik GmbH www.schmees-energietechnik.de
Drenthe provinsen www.provincie.drenthe.nl
Green Energy Solutions (www.greenes.nl

Pitstop Hansa Green Tour

Yderligere information

Peter Rathje
peter.rathje@projectzero.dk

4040 8636

Cookiepolitik