Fra Kolding til Gråsten på elcykel

For Martin Sigsgaard, Gråsten lykkedes det at få elcyklen op at køre 28 km i timen i snit, men det er ikke helt nok til at han vil skifte den ud med sin racercyklen. Hos Anne Petersen fra Broager er den helt almindelige cykel kommet frem fra gemmerne, for det var slet ikke så ringe at cykle på arbejde.
 


Martin Sigsgaard med el-cyklen fra TESTenelcykel.nu

Anne Petersen og Martin Sigsgaard har begge været testcyklister på elcykel i juni måned i www.testenelcykel.nu  programmet.


90 km på en opladning

Martin Sigsgaard havde en fordom om at elcykler ikke var for yngre mennesker, men satte sig nu alligevel for at give det en chance og teste om elcyklen var hurtigere end hans egen racercykel på strækningen Kolding / Gråsten. Det var den ikke!

-Jeg får også min egen racercykel op på 28 km. i timen i snit, så for mig er der ingen gevinst ved den lange strækning på 77 km hver vej, fortæller Martin Sigsgaard, der dog er overrasket over at elcyklen kan køre 90 km på en opladning, og det er endda med motoren slået til ved højeste hastighed hele veje.

- Hvis man har mellem 25-30 km til arbejde, kunne elcyklen være ideel uanset alder, fortæller Martin Sigsgaard. Derved kan bilen blive i garagen og der er ingen grund til at motionere yderligere efter arbejde, slutter Martin Sigsgaard, der nu holder sig til sin racercykel.


Elcyklens ulempe

Anne Petersen har ikke så langt på arbejde, lidt over 6 km er strækningen og elcyklen har i den grad sat skub i cykelentusiasmen hos hele familien.  Alle har afprøvet det nye transportmiddel. Sønnen Jens på 15 år, har ofte snuppet elcyklen og er begejstret, da det lige er pludselig lidt sjovere at køre på cykel!

- Den eneste ulempe ved elcykel, er at man ikke kan køre i ”frihjul”, som på en almindelig cykel, hvis man stopper med at dreje på pedalerne, så tror elcyklen at den skal standse og mister accelerationen, fortæller Anne Petersen. 


Fra bilist til cyklist

Anne Petersen har været bilist i 25 år og synes at mentalt, er det ”op ad bakke” at tvinge sig selv til at tage cyklen hver dag i stedet for bilen. Men en måned som testcyklist har gjort, at den helt almindelige cykel er fundet frem og skal nu være det daglige transportmiddel til arbejde.

-Jeg kunne godt tænke mig en elcykel og kunne jeg lease den i sommerhalvåret, er jeg klar, siger Anne Petersen.

6. juli 2015

Vidste du...

CO2-udslippet reduceres over 90% for hver tur, der overflyttes fra bil til el-cykel. His en typisk dansk bilist blit erstatter de korteste bilture med en el-cykel spares ca. 1 ton CO2 pr. år
 

Det Økologiske Råd

Anne Petersen

Bliv testcyklist

Du kan stadig nå at komme i betragtning til at afprøve en el-cykel. Ansøgningsfristen udløber den 10. september.

Læs mere på www.testenelcykel.nu

 

15 år og betaget af elcyklen

Jens Petersen er med sine 15 år begejstret for elcyklens kunnen!

Yderligere oplysninger

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk

 

Cookiepolitik