Folkets store omstillingsmøde

Folkemødet 2015 er overstået. Mere end 2.700 events blev afholdt og der blev diskuteret omstilling/udfordringer i både åbne telte og mere lukkede møder. For debatlyst var der masser af, også selv om poltikerne generelt glimrede ved deres fravær på årets Folkemøde. Til gengæld var folket i stor stil mødt frem!

Sønderborg var naturligvis også med til Folkemødet og tog aktivt del i Folkemødet mange formelle og udformelle debatter om landdistrikter, energi/klima, grønne jobs, uddannelse, bygningsrenovering, involvering af de unge, kommunernes roller/ansvar, et balanceret Danmark, landbrugets krise etc.

Deleøkonominen stormer frem

EUC Syd og ProjectZero var på Folkemødet vært for en workshop om deleøkonomien, som stormer frem ikke kun i Danmark, men også internationalt. Workshoppen blev ledet af Claus Skytte, som netop har skrevet den første danske bog om deleøkonomien. Workshoppen havde bl.a. deltagelse af grundlæggeren af GoMore, Matias Møl Dalsgaard, som kunne fortælle at det er forretningsmodeller, som skal drive deleøkonomien.  

Anders Brandt blev overrasket

Anders Brandt fra Sønderborg byråd havde på forhånd store forventninger til Folkemødet.
- Min ambition var at sætte Sønderborg-områdets energi- og landdistriktstænkning på Danmarks-kortet og vi fik virkelig taleplads på Folkemødet, hvor der blev lyttet overalt hvor vi deltog. Jeg er meget tilfreds med udbyttet og ser også en langsigtet effekt af indsatsen, siger Anders K. Brandt og fortsætter,  jeg var meget overrasket over at mere end 50 personer deltog i deleøkonomi-workshoppen; det var fantastisk at opleve den store debatinteresse for dette nye spændende vækstområde.

Hans Lehmann, EUC Syd havde på Folkemødet særligt fokus på bæredygtig uddannelse og læring og fik ligeledes delt Sønderborgs erfaringer/udfordringer med resten af Danmark gennem deltagelse i events og uddannelsesdiskussioner.

16. juni 2015

Kommunernes rolleInge Olsen deltog bl.a. i debat om kommunernes rolle i omstillingen, her ses hun sammen med Samsøs borgmesterAnders Brandt (th) i en snak med Finn Slumstrup fra Ærø om landdistriksudvikling

FAKTA

Sønderborgs 2015 Folkemøde-team bestod af

Anders Brandt, Sønderborg Byråd
Stefan Lydal, Sønderborg Byråd
Inge Olsen, Sønderborg Kommune
Connie Skovbjerg, Sønderborg Kommune
Hans Lehmann, EUC Syd
Peter Rathje, ProjectZero

Yderligere oplysninger

Peter Rathje
peter.rathje@projectzero.dk

 

Cookiepolitik