Super-cykelsti etableres mellem Sønderborg og Nordals

Transportministeriet har besluttet at give 2 mio. kr. til en ny super-cykelsti, der skal gå fra Sønderborg by til Nordals. Projektet realiseres allerede i år. Dermed er der endnu mere god grund til at vælge cyklen, når turen skal tages til og fra arbejde på strækningen.

På strækningen er der meget pendlertrafik. Projektet indebærer både etablering af nye stier og udvidelse af de eksisterende. Samtidig opgraderes serviceniveauet på strækningen med bl.a. pumpestationer.

- Vores mål i Sønderborg er, at vi i 2028 vil være Syddanmarks mest cyklende kommune. Det mål kan vi kun nå, hvis vi sikrer faciliteter, der gør cyklen til et naturligt valg på turen mellem hjem og arbejde. Derfor er håndsrækningen fra Transportministeriet meget kærkommen – også selv om vi selv skal spæde tre mio. kr. til, siger Frode Sørensen, formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

- Kun 12 % af alle ture i Sønderborg Kommune foregår i dag på cykel. Det tal skal løftes væsentligt, og det arbejder vi seriøst på ved at forbedre cykelstierne, sådan som det fremgår af vores cykelhandleplan. Med super-cykelstien kan pendlerne komme både hurtigt og mere sikkert frem, og dermed kan vi forhåbentlig flytte flere pendlere fra vejen og over på stien. Den udvikling vil både gavne vores sundhed og miljøet, siger Frode Sørensen.

Super-cykelstien vil udspringe fra busstationen i Sønderborg, så der er mulighed for at kombinere bus- og cykeltransport. Danfoss er Sønderborg Kommunes største private arbejdsplads, men på ruten mellem Sønderborg og Danfoss ligger også andre store arbejdspladser, hvis medarbejdere kan få glæde af de forbedrede faciliteter. Stien vil også passere tæt forbi arbejdspladserne i Center Øst og tæt på Augustenborg, Guderup og Svenstrup.

20. januar 2015

12 % af alle ture i Sønderborg Kommune foregår i dag på cykel, og det er for lidt

Med to mio. kroner fra Transport-ministeriet og tre mio. kr. fra kommunen skal Nordals og busstationen i Sønderborg forbindes med en super-cykelsti.

Her er det medarbejdere fra den juridiske afdeling på Danfoss, der er trukket i cykeltøjet.

 

Test en elcykel

Vil du teste en elcykel?
I en hel måned kan du gratis afprøve elcyklens fordele.
Jønnes Cykler står bag idéen med at lade sønderborgere teste en elcykel.
Læs mere og ansøg her

Cookiepolitik