Ny tilskudsordning er på vej!

Drømmer du om solceller, så er det nu der skal handles, for nu er den længe ventede tilskudsordning til solceller sendt i høring og forventes at træde i kraft februar 2015.

Nettomålerordningen i 2012 gav rigtig mange husejere blod på tanden til at producere deres egen strøm. Hvis du ikke nåede at komme med i første omgang, så er muligheden der nu igen!

Nyt lovforslag åbner op for en bedre afregning for den strøm, som boligejere, bolig-foreninger og virksomheder producerer på egne solcelleanlæg. Hvis forslaget vedtages, vil der igen være gode penge at tjene, når du investerer i solcelleanlæg.

Lovforslaget har været længe undervejs, og hvis det går igennem, vil der kunne kobles nye anlæg med en samlet kapacitet på 60 MW på ordningen. Det er tre gange mere end de sidste to år.

Klargør din ansøgning
Når den endelige tilskudsordning er godkendt, åbner Energinet.dk op for første ansøgningsrunde til puljeordningen. Dette forventes at ske den 16. marts 2015, så hvis du vil være med, bør du allerede nu indhente tilbud og lave en aftale med en leverandør af dit nye solcelleanlæg.

Du kan roligt skrive under på en købsaftale nu – hvis blot du husker at få indbygget en fortrydelsesret, så kontrakten kan annulleres, hvis ikke du får andel i puljen.

En længe ventet ordning
Flere boligejere i Sønderborg-området har spejdet længe efter den nye tilskudsordning. De er klar til at sende ansøgning ind til Energinet.dk, så snart puljen åbner. Indehaver af ATsolar, Nicolai Andresen, har opfordret solcelleinteresserede til at forberede sig til tilskudsordningen igennem længere tid, og nu er meldingen helt klar!

”Det haster! Hvis man ikke har lavet en aftale om at købe solcellerne endnu, skal man skynde sig. Aftalen skal foreligge den 16. marts, hvor tilmeldingen til ordningen åbner. Ingen ved, hvor længe den vil være åben, for bevillingerne tildeles efter »først-til-mølle-princippet«” siger Nicolai Andresen.

Også tilskud til solceller, der falder under overgangsordningen
De nye regler gælder også for solcelleanlæg, der er installeret under den såkaldte overgangsordning. Hvis anlægget er blevet tilsluttet til nettet i perioden november 2012 til juni 2013, bliver der nu mulighed for at søge forøget tilskud med tilbagevirkende kraft.

 

Læs om overgangsperioden her: www.kebmin.dk

Læs om de forskellige støttemuligheder på: www.ens.dk

Find vigtige informationer om ansøgningen på: www.energinet.dk

 

 

3. februar 2015

Solceller på et parcelhus

Klik på billedet for at se det i en større udgave

Solcelleanlæg i Gråsten

Klik på billedet for at se det i en større udgave

Cookiepolitik