Landsbyer drømmer ZERO

Slip energien løs i landsbyerne

Knap 60 deltagere fra Sønderborgs landsbylaug tog i weekenden på Landsbyhøjskole og satte sammen fokus på "Slip energien løs og vær på forkant". Workshoppen bragte inspiration udefra men også masser af muligheder for at slippe energien løs og diskutere iværksætteri, erhvervsudvikling, madkulturen og affald som ressource.

Fredagen sluttede med et talkshow om Sønderborg Kommune i år 2050 med oplæg fra viceborgmester Aase Nyegaard, Friland ildsjælen Steen Møller, udvalgsformand Anders Brandt, Skærtoft Mølle ejer Hanne Riisgaard, byrådsmedlem Claus Klaris og ProjectZeros Peter Rathje.

Oplæggene og den efterfølgende debat viste, at både oplægsholderne og landsbyerne alle drømmer om et CO2-neutralt og bæredygtigt Sønderborg i 2050. Et Sønderborg som bygger på fællesskaber, uddannelse, kompetencer, dialog og forretninger med byer overalt i verden.

Poul Friis Evald fra Kær ville gerne høre mere om, hvordan Aase Nyegaard, netop hjemvendt fra Haiyan, oplevede den kinesiske interesse for Sønderborgs erfaringer, og Peter Rathje opfordrede deltagerne til at omsætte drømme og visioner til indsatser, således at Sønderborg kommer i mål, ikke i 2050, men allerede i 2029 !  

Læs mere om arrangementet her

3. februar 2015

For yderligere information

Ønsker du mere information om Landsbyhøjskolen, kan du kontakte Connie Skovbjerg, Sønderborg Kommune, på telefon 2889-8021 eller email: cskb@sonderborgkommune.dk

Der var også oplæg fra Hanne Risgaard, Skærtoft Mølle

Cookiepolitik