Ildsjæl fra Østerholm

Arland Nissen er en af Østerholms helt store ildsjæle.
Han brænder også for at bruge sit hus så energirigtigt som muligt.

Familien Nissens hus som oprindeligt er bygget i 1955 har gennem årene været igennem forskellige forandringer. Der er bl.a. lavet en stor tilbygning. "Vores store hus gør, at jeg altid har tænkt meget på at holde udgifterne til energi på så lavt et niveau som muligt", fortæller Arland Nissen.

Her ses huset fra lang afstand

Efter både at have haft olie, elvarme og træfyr er familien nu glade ejere af et jordvarmeanlæg. Anlægget er stort nok til at varme hele huset op, som er delt op, så to familier kan bo i huset.

"Det er nemt og bekvemt med jordvarme. Man skal ikke huske at bestille olie, og det fungerer bare", fortæller Arland Nissen, som fik vakt sin interesse for jordvarme ved et informationsmøde på Oksbøl Skole. Herefter fik han et godt tilbud fra Thybo Køleteknik, som han sagde ja tak til. 

Under solcellernes storhedstid i 2012 begyndte Arland at regne på økonomien, og han kunne med det samme se, at der var rigtig god forretning i at investere i et solcelleanlæg. Det resulterede i, at der blev etableret to 6 kW anlæg. 

Arlands kone, Lene, var ikke så vild med tanken om, at der skulle solceller på taget. Men efter at have vænnet sig til det, er hun også blevet ganske tilfreds.


Klimaskærm 

Det er ikke kun husets installationer, der er blevet fornyet. Der er også kommet mere isolering på loftet, og mange steder er der kommet nye vinduer og døre i. 

"Den ekstra isolering har betydet utroligt meget. Man kan mærke, hvordan huset bedre holder på varmen, og vi har en jævn og behagelig temperatur i hele huset. Det betyder meget for os, at her er lunt, og så er det jo bare et ekstra plus, at huset varmes op med jordvarme, som får strøm fra solcellerne på taget", afslutter Arland Nissen. 


ZEROmap

Find andre inspirerende historier fra området på ZEROmap.dk

2. februar 2015

Fakta om huset

Østerholm
Ombygget parcelhus fra 1955
Boligareal 244 m2

Arland Nissen

Arland Nissen har bl.a. været formand for Østerholm og omegns Private Spildevandslaug, som har sørget for, at 25 husstande i Østerholm er blevet koblet på. Deres spildevand bliver dermed renset og afledt på CO2-neutral vis. 

Læs mere om projektet her

Huset

Cookiepolitik