Ikke langt fra tanke til handling

Hos Ib Funder-Nielsen er der ikke langt fra tanke til handling. Få dage efter et besøg af en energivejleder havde han isoleret sit loft og lavet en aftale med en VVS'er.

Familien Funder-Nielsen bor i Egernsund i en flot murermestervilla. Da muligheden for et energitjek bød sig, tog de straks imod tilbuddet. Herefter gik det hurtigt med at igangsætte de forslag, som energivejlederen kom med. 


Ib Funder-Nielsen foran murermestervillaen i Egernsund

"Vi kunne lige så godt komme i gang med det samme. Nu var vi jo også sikre på, hvad der var smart at gøre", fortæller Ib Funder-Nielsen.

Siden Ib købte huset i starten af 80'erne, er der sket løbende forbedringer. Hulmuren er blevet isoleret, og alle vinduer er udskiftet. Nu har han også taget de sidste lavthængende frugter, og huset er fremtidssikret på energi-siden.

De lavthængende frugter

Det var forholdsvist få ting Ib satte i gang, men tilsammen kan de alligevel udgøre en god besparelse på det årlige varmeregnskab.

Ib isolerede selv loftet, så der nu ligger 400 mm. Herefter fik han hurtigt ringet til en VVS installatør, som isolerede varmerørene fra gasfyret. Herudover satte VVS installatøren en styring op, som gør det muligt at styre temperaturen efter udetemperaturen. Desuden gør den nye styring det muligt at lave natsænkning på gasfyret.

"I det hele har jeg ikke brugt mere end 8.000 kr. Men jeg tror på, at de sidste småting som jeg hermed har gjort, er med til at forbedre varme-økonomien. Det er også rart at tænke på, at gasfyret kører så optimalt som muligt, og at styringen er med til at sørge for, at gasfyret ikke fyrer en masse varme af, som der slet ikke er brug for", fortæller Ib Funder-Nielsen, og fortsætter:

"Det bliver også spændende at følge lidt mere med i vores varmeforbrug, det har jeg ikke rigtigt gjort tidligere".

16. februar 2015

Fakta om huset

Egernsund 
Murermestervilla fra 1941
Boligareal 149 m2

Loftisolering

Smart styring af gasfyr

For yderligere oplysninger

Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk
Tlf. 74 12 41 91

Cookiepolitik