Hottere klima på de skrå brædder

Verden i 0, klimaet ændrer sig – gør du?

Under denne titel iscenesætter godt 100 unge sangere, musikere og skuespillere fra Sønderborg den globale opvarmning på Sønderborg Teater 13. – 15. april. I stedet for at brøle ”Dommedag” ud over byens tage, tager de i stedet fat i Saint-Exuperys elskede klassiker, Den lille Prins. Med et væld af flotte dragter, imponerende digital scenografi, Sønderjysk Pigekor, Sønderborg Musikskoles eliteelever samt Als Performance Akademi, skal budskabet om at nedbringe miljøbelastningen og CO2-udslippet formidles via kunst og videnskabelige facts, så det fænger et bredt publikum. Publikum bombarderes af utallige sanseindtryk, der skal give stof til eftertanke.

- Vi kommer ikke med en løftet pegefinger, og folk skal gå underholdt og ikke nedtrykte hjem. Det lægger vi meget vægt på. Men vi ser det som kulturens pligt at iscenesætte tidens store problemer og Sønderborgs ProjectZero-vision, siger Marianne Müller Nielsen, projektleder.

Als Performance Akademi opfører "1864"
www.alsperformanceakademi.dk


Publikum skal lege med

Publikum tages med på en rejse om det daglige ressourcespild og de klimaforandringer, vi er vidne til. Kan vi ændre CO2 udslippet? Hvor kan vi spare, hvad kan vi gøre?

Arrangørerne er i fuld gang med at bygge overraskende momenter ind i forestillingen, hvor publikum kommer til at spille en aktiv rolle. Det kunne dreje sig om, at publikum skal tage stilling ved at hæve ja- eller nej-skilte. En anden ide går på, at publikum kan få indvirkning på mængden af lys på scenen ved at holde en motionscykel i gang.

- Vi vil prøve grænser af for publikum. Vi har netop været i London. Derovre har man tradition for, at publikum tager aktivt del. Man råber, når man er begejstret og kommer i det hele taget med sin reaktion på det, man ser og hører. Sådan noget gør vi ikke i Danmark, så det må vi prøve, siger Marianne Müller Nielsen.

Hos instruktør Heidi Scheibye, der netop er færdig med at spille ”Den lille Havfrue” på Fredericia Musical Teater, fornemmer man tydeligt forventningens glæde til det forestående arbejde med prøver, kostumer og kulisser:

- Det bliver imponerende flot! Der bliver allerede nu arbejdet med forskellige kulisser så som Skraldeplaneten, Solplaneten, Naturplaneten og Isplaneten, siger hun.


 

13. april 2015 - 15. april 2015

Pris: 80 kr. for voksne/40 kr. for børn

Fakta

Verden i 0 spilles på Sønderborg Teater 13. – 15. april, hver aften klokken 19. Billetter kan bestilles på www.sonderborgbilletten.dk for 80 kr. for voksne, 40 kr. for børn og grupper med mere end 15 personer. Skoleklasser over 4. klassetrin kan komme ind for 20 kr. per person, hvis de henvender sig til Sønderborg Musikskole.

Forestillingen er blandt andet sponsoreret af House of Science.

Workshops for skoler

I dagene op til premieren på VERDEN i 0 afholdes der workshops for skoleklasser på Sønderborg Bibliotek. Motionscykler, stomptrommer og meget andet vil blive brugt til at blive langt klogere på DIN energi.

Yderligere informationer

Marianne Nielsen
mnielsen74@gmail.com
T 2764 2468

Cookiepolitik