Spar penge - isolér rørene

Du finder dem i kælderen, på loftet, eller i skunkrum – varmerørene, der fordeler varmen rundt til dine radiatorer. Isolering af dine rør er en af de billigste og nemmeste måder, du kan spare penge på din varmeregning. 

Nu hvor vinteren for alvor snart er over os, opfordres alle boligejere til at kaste et kritisk blik på varmerørene i hjemmet. Det kan nemlig betale sig.

Du sparer penge, når du isolerer varmerør i kolde rum som fx loftsrum, krybekældre eller skunkrum. Investeringen vil allerede have betalt sig hjem igen efter nogle måneder, og når du sparer penge på varmeregningen, sparer du også miljøet for CO2 – kort sagt: En rigtig god idé.

Nemt og billigt

Hvis du har hænderne nogenlunde rigtigt skruet på, kan du selv isolere dine varmerør. Det tager ikke lang tid, og så er rørskåle med isolering billige at anskaffe i sit lokale byggemarked.

Det er vigtigt at vælge rørskåle, der passer i størrelse til dine rør og i så stor tykkelse, som der er plads til – der er ingen grund til at spare. Det er nemt gør-det-selv-arbejde; husk blot at skære rørskålene til ved bøjninger og ventiler og sørge for tætte samlinger.

Du kan også isolere dine varmerør i varmere rum, fx bryggers eller teknikrum, hvor besparelsen er mindre men stadig rentabel, og hvor det bliver mærkbart rarere at opholde sig i rummet. Måske bruger du varmen fra rørene til at tørre tøj, eller som et slags "varme-skab", men her vil det være en fordel at sætte en radiator op i stedet. Så kan du nemlig også skrue ned, når du ikke ønsker varmen i rummet, og på den måde selv styre forbruget.

Kolde rør kan også isoleres for at modvirke kondens og derved forbedre indeklimaet.

1. december 2015

3 gode råd

1. Vælg rørskåle med mineraluld, der passer til rørets dimension
2. Vælg så stor en isoleringstykkelse som muligt
3. Skær rørskålen til ved bøjninger og ventiler og sørg for tætte samlinger

Spar på varmen

Få flere gode råd til at spare på varmen på www.sommerluk.dk

For yderligere oplysninger

Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk

Cookiepolitik