Børnehave hejser det ”Grønne flag”

Det Grønne Flag er Friluftsrådets grønne mærkningsordning, der tildeles institutioner og dagplejere, der arbejder målrettet med natur og miljø i børnehøjde. Og det gør de i Børnehaven Parken. Så godt, at de nu har opnået det Grønne Flag fem år i træk.

For tre år siden valgte Børnehaven Parken, at sætte fokus på de fire grundelementer: vand, jord, luft og ild. I år har de fordybet sig i ilden. Hvordan bliver ild skabt, og hvad bruger vi ild til. Børnene har eksperimenteret med at lave ild med forstørrelsesglas, samlet pindebrænde, snittet pinde til snobrød og bagt æbler over bål. Ild kan være nyttigt, når vi laver mad, skal have varmen eller bare hygge os. Men ild kan også være farligt – ved ildebrand.

- Vi finder det naturligt, at børnene dagligt færdes i naturfaglige læringsmiljøer, at børnene oplever glæde ved naturen og udvikler respekt for natur og miljø, siger Mette Bønning Petersen, daglig pædagogisk leder i Børnehaven Parken.


Den 2. december blev det grønne flag så hejst for femte år i træk, og i den anledning blev der festet i børnehavens bålhus. Anders K. Brandt fra byrådet bød velkommen og ønskede tillykke med det grønne flag. Der blev serveret æbleskiver og gløgg. Det var gratis for børnene, men voksne skulle betale 10 kroner. Der blev også solgt julesmåkager, som børnene havde været med til at bage. Resterne af småkagerne sælges i december. Indtægterne fra salget går til opsparingen til børnehavens nye ladcykel.  Der var også et lanterneværksted, hvor børn og voksne kunne lave deres egen lanterner.

Lige for tiden er børn og medarbejdere i gang med at indsamle genanvendelige låg fra mælke- og yoghurtkartoner. Det er en simpel genbrugsaktivitet, hvor børnene indsamler låg hjemme, hos naboer og venner. Når børnene har indsamlet tre kilo låg, sendes de til TerraCycle, der genanvender lågene til nye plastikprodukter.

3. december 2015

Det grønne flag hejses

For yderligere information

Mette Bønning Petersen
tlf. 27 90 37 44.

Cookiepolitik