Rekordår for vedvarende energi

Det går fremad med udbygningen af vedvarende energi, både i Sønderborg Kommune men også i resten af landet. Sønderborg Kommune har i starten af året installeret 1,6 MW nye solcelleanlæg, som sammen med de allerede installerede solceller og vindmøller kommer områdets CO2-balance til gavn.

 

Til dags dato er der installeret i alt 16.8 MW solcellekapacitet i Sønderborg-området som årligt producerer omkring 14,3 GWh CO2-neutral strøm.

Samtidig bidrager områdets vindmøller med vedvarende energi og har indtil slutningen af juni allerede produceret 17,5 GWh vindmøllestrøm.


Solceller på Guderup Plejecenter

Vedvarende energi holder aldrig ferie

Produktionen af vedvarende energikilder har selvfølgeligt noget at gøre med, hvor mange anlæg der er installeret, men også vejret spiller en betydeligt rolle og selvom det ikke har været helt perfekt sommerferievejr, er der slået to nye VE rekorder inden for de seneste 4 uger.

Første rekord blev slået den 2. juli, hvor danske solceller kom op på en rekordproduktion på hele 496 MW i en enkelt time. Den gamle rekord lå på 483 MW fra maj 2014 og er allerede slået 6 gange i år. Men også vind har der været nok af i juli måned, som førte til rekord nummer 2:

Natten til den 10. juli blæste vinden så meget at vindmøllernes forsyningsandel har været op på 140 %.

Topproduktion ved Mintebjerg

Mintebjergmøllerne slå deres månedsrekkord den 9.juli og producerede med 86,5 MWh mere end doppelt så meget som på en gennemsnitsdag i juli. Fra d. 8.7 til den 10.7 har begge møller produceret omkring 240 MWh, som er en fjerdedel af møllernes juli-produktion og nok til at forsyne omkring 60 hustande med CO2-neutral strøm i et helt år!


10. august 2015

Hvor meget er en GWh?

Mintebjerg møller

Yderligere oplysninger

Nicolas Bernhardi
Nicolas.Bernhardi@projectzero.dk

 

Cookiepolitik