21 nye solcelleanlæg

21 nye solcelleanlæg har set dagens lys i Sønderborg-området siden april måned. Disse har en samlet kapacitet på 430 kW og kan forsyne ca. 90 husstande med strøm.

Faldende priser på solceller udgør sammen med, lysten til at producere egen strøm, den fortsatte investering i solceller.

Flest solceller i Nordborg

Med en installeret effekt på 5,3 MW, fører Nordborg kommunens interne solcelle-ranking. Plads 2 og 3 går til henholdsvis Sønderborg by (5,2 MW) og Gråsten (2,3 MW). De rasterende postdistrikter kommer på en installeret effekt på ca. 4,5 MW.

Big players på forkant med den grønne omstilling

Privatejede mindre solcelleanlæg udgør ca. halvdelen af den samlede installerede effekt i Sønderborg-området. Disse private solcelleanlæg er som regel på cirka 6 kW.

Den anden halvdel fordeler sig på 77 større anlæg, som bl.a. er ejet af nogle af områdets store virksomheder.

To gode eksempler

Danfoss’ store solcelleanlæg har i den første halvdel af 2015 produceret knap 1.500 MWh. Dette er nok til at forsyne 375 husstande med CO2-neutral strøm i et helt år.

LINAKs solcellepark bidrog med 470 MWh i samme halvår, men LINAK er allerede klar med flere solceller, da parken udbygges med yderligere 1000 kvm.

Det ny anlæg skal have en effekt på 183 kW og understreger LINAKs frontløberrolle som ZEROcompany.

Yderligere oplysninger: Nicolas Bernhardi

18. august 2015

Konkurrencedygtige solceller

Effektiviseringer i produktionsprocessen, helt fra fremstillingen af de enkelte krystallinske celler,  til produktionen af samlede paneler og deres tilslutning til nettet gør at solceller bliver mere konkurrencedygtige fra dag til dag.

Læse mere om konkurrencedygtigheden pa: ingeniøren.dk

LINAKs solcellepark

Energilager til hjemmet

Faldende priser på batteriteknologien gør at det fremover kan betale sig at gemme solcellestrømmen til senere forbrug i et hjemmebatteri. Den mest kendte producent af disse løsninger er TESLA motors, som er kendt for sine flotte elbiler. Men også den danske virksomhed ”Lithium Balances” vil være klar med deres batteri til årsskiftet.

Læs mere om hjemmebatterier på: ingeniøren.dk

Cookiepolitik