Vis dit CO2-forbrug med perler

Over 200 skoleelever fra hele Sønderborg Kommune har de sidste par dage deltaget i workshops omkring miljø og klima, som optakt til ProjectZero forestillingen Verden i 0, der spilles i disse dage på Sønderborg Teater.

Als Performance Akademi med Marianne Nielsen står i spidsen for både idé og afvikling af workshop og forestilling, som har over 100 børn og unge med på scenen. Det overordnede emne er vores klimaforandringer, som fortælles med Den lille prins der rejser til solplaneten, is-planeten og videre rundt i verden til andre klimatruede planeter.


Vi hiver stikkene ud!

4.b fra Ahlmann skolen lagde bøgerne på hylden for en enkelt dag og lavede klimaworkshop på Sønderborg Bibliotek, for at blive langt klogere på energi på helt nye måder. Og der var stor entusiasme omkring de opgaver, der blev trukket.

Med træperler i en cylinder markerede eleverne om de og deres familier oftest tog på cykelferie, bilferie eller måske med flyet til årets feriedestination. De blev udfordret på viden om de og deres familier boede i hus eller lejlighed, om der var fjernvarme og om de huskede at slukke lyset. Der var dyb koncentration og samarbejdet var i top blandt eleverne.

-Vi hiver altid alle stik ud af kontakten og sparer på strømme, fortæller Camilla Lund fra Ahlmann Skolen og vender hurtigt tilbage til gruppearbejdet.

Det gode samarbejde og forståelse af opgaven giver nemlig det bedste hold point. Ved at opnå flest point går vinderholdet hjem med en sej solcellepræmie, 2. pladsen kan se frem til flødeboller og 3. pladsen kan smovse sig i popcorn.

14. april 2015

Perlerne viser CO2-forbruget

Yderligere informationer

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk
3840 5427

Cookiepolitik