Mød en dansk energi-innovator i særklasse!

Samsø som model for omstilling.

Hvordan tackler vi som lokalsamfund og region den store udfordring det er, at drive en proces så omfattende, som det fornemmes, når man siger “omstilling til et bæredygtigt samfund”?

Søren Hermansen er en af omstillingens betydelige skikkelser, og er særlig kendt for at være primus motor, og en af hovedarkitekterne, bag Samsøs omstilling til 100% selvforsyning. Han vil i dette foredrag tale om nogle af de mange erfaringer han har gjort, i løbet af de mange år han har været involveret i omstillingsarbejdet, både på Samsø, i Visionsgruppen for Landdistrikter, og i et væld af andre sammenhænge. Nøgleord er blandt andet involvering og ejerskab, men også begreber som “Stedets Betydning” og “Fælledskaber” er temaer, som Søren har arbejdet med, sammen med en række fremtrædende personligheder, heriblandt Tor Nørtranders, Niels Hausgaard og Frank “Bonderøven” Eriksen.

Søren Hermansens meritter har international bevågenhed, og han er af TIME Magazine blevet udnævnt som en af verdens 10 største “Environmental heroes”. I 2009 modtog han Göteborg-prisen for sit arbejde med bæredygtig energi på Samsø. En pris, der også er blevet tildelt Kofi Annan, Al Gore og Gro Harlem Brundtland.

Læs mere og køb billetter her

14. april 2015 kl. 19:00 - 21:00

Pris: 60 kr.

Cookiepolitik