I fælleskab gror de gode ideer for bæredygtige spor i Sønderborg


Spejderne afholder i 2017 spejderlejr i Sønderborg, hvor 40.000 spejdere og besøgende fra hele verden møder Sønderborgs ProjectZero-vision. 

Temaet er "vi sætter spor". Og hvordan udnyttes denne fantastiske mulighed for at sætte nye ambitiøse "spor" både før, under og efter Spejdernes Lejr 2017? - hvordan kan spejderne aktivt hjælpe Sønderborgs omstilling til et CO2-neutralt og bæredygtigt samfund?


40.000 gæster sætter grønne spor

Samspillet med Sønderborgs store omstilling var et af hovedtemaerne, da lejrledelsen for Spejdernes Lejr 2017 i weekenden (17-19. april 2017) mødtes i Sønderborg.

-Med knap 40.000 gæster i 2017, heraf ca. 15% fra udlandet, har Sønderborg alle muligheder for at sætte grønne fingeraftryk på resten af verden, og denne mulighed skal vi udvikle på i samarbejde med lejrledelsen, siger Mikkel Harritslev, der som Sønderborgs projektleder på Spejdernes Lejr 2017 udfordrede de foreløbige planer på match med Sønderborgs store omstilling.

Morten Menne, Sønderborg Kommune, og ProjectZeros Peter Rathje leverede debatoplæg og assisterede diskussionerne.

Det CO2-neutrale lejrbål

Hvor skal energien til det varme bad komme fra? - hvad med vandet og hvor længe behøver man at bade ? - hvor meget CO2 udleder et lejrbål og kan/skal man aktivt kompensere for dette ? - skal der være kødfrie dage og hvor meget energi anvendes til fremstilling og tilberedning af mad ? - hvor mange cykler skal der til for at dække transportbehovet på lejren og hvad med de besøgendes transport ? - hvordan lærer Sønderborg af spejdernes indsatser og erfaringer ? 
 

-Vi er som lejrledelse også meget optaget af, hvordan vi kan være med til at ændre adfærd og holdninger hos de spejdere, som deltager på lejren. Det er når spejderne kommer hjem og udnytter det, de har lært, at de for alvor er med til at skabe en bæredygtig fremtid, siger funktionscheferne for lejrens kommunikation Niels Falk og Annemette Holst Andersen.

 

21. april 2015

SL2017Rigtig mange spørgsmål kom i spil og lejrledelsen vil nu undersøge mulighederne for at sætte en ambitiøs CO2- og bæredygtighedsagenda i forbindelse med lejren i 2017.

Kontaktpersoner

Mikkel Harritslev, projektleder Spejdernes Lejr 2017, 
T 27 90 04 75 eller mhne@sonderborg.dk
 

Peter Rathje, direktør ProjectZero
 T 40 40 86 36 eller peter.rathje@projectzero.dk

Cookiepolitik