Forskningens døgn 2015

Over tre intense og spændende dage – fra den 23.–25. april – deler 16 af Danmarks dygtigste forskere ud af den nyeste viden. Det foregår på uddannelsesinstitutionerne i Sønderborg og på bibliotekerne i Sønderborg og Gråsten. Alle er velkomne og deltagelsen er gratis.

Foredragene dækker mange forskellige forskningsfelter, så der er noget for enhver smag. Lige fra udfordringerne for det globale demokrati, kemi der helbreder, affaldsminimering, brændselsceller, korn som vitaminpiller til matematikkens bidrag til afkortning af 2. Verdenskrig og privatlivets udfordringer på de sociale medier.Se og hent programmet her


Forelæsningerne er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, og det er Birgitte Bjørn Petersen, projektleder i House of Science, der sammen med ungdomsuddannelsesinstitutionerne i Sønderborg Kommune, har udarbejdet det omfattende program for forelæsningerne i Sønderborg Kommune.

- Det har været noget af en kabale, at få det hele til at gå op i en højere enhed. Vi vil gerne ud på så mange uddannelsesinstitutioner som muligt, og samtidig har vi forsøgt at minimere overlapninger mellem foredragene. Jeg synes, det er en meget flot vidensbuket, vi har fået samlet, og nu er det op til borgerne at samle buketten op, siger Birgitte Bjørn Petersen.

 

13. april 2015

Om Forskningens Døgn

Forskningens Døgn er en landsdækkende forskningsfestival, der siden 2005 er blevet afholdt årligt.

Formålet med Forskningens Døgn er at øge opmærksomheden og vække interesse for forskning hos den danske befolkning og skabe forståelse for den betydning, som forskning har for vores samfund og hverdag.

Yderligere oplysninger

Birgitte Bjørn Petersen, House of Science
T 27 90 45 39
bipt@sonderborg.dk

Cookiepolitik