Få pulsen op og CO2-udslippet ned

Vær med i årets store cykelkampagne Vi cykler til arbejde fra 1.-31. maj. Du kan spare både benzinpenge, sygedage og ikke mindst CO2.

Måske cykler du til arbejde hver dag? Måske har du aldrig gjort det før? Men i maj bør du også gøre det – sammen med kollegaerne!

Du sparer brændstof til bilen, du sparer miljøet for CO2, du bliver mindre syg, du forbrænder flere kalorier – så der er mange gode grunde til at hoppe i sadlen, når Cyklistforbundet ruller kampagnen Vi cykler til arbejde henover landet i maj måned.

 

Sønderborg Kommune cykler til arbejde
I 2014 deltog i alt 71.000 cyklister i hele Danmark.700 af deltagerne kom fra Sønderborg Kommune – de var fordelt på 66 cykelhold og kom fra 35 forskellige virksomheder. Tilsammen havde de 8.760 cykeldage i maj måned, og tilbagelagde 92.690 km. I spidsen lå Danfoss, der i alt havde 2.251 cykeldage, og Danfoss cyklede også længst med i alt 33.896 km.

Helge Larsen, formand for sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune håber, at endnu flere virksomheder vil være med i kampagnen i år.

”Der er så mange fordele ved at cykle, og det er der rigtig mange, der har fundet ud af. Man bliver sundere, gladere og sparer klimaet for en masse CO2, når bilen bliver i garagen. 700 kolleger fra 35 virksomheder cyklede til arbejde i maj sidste år, men det kan vi gøre endnu bedre i år. Snak med kollegerne, dan et hold og meld jer til på www.vcta.dk. Det er sjovt, sundt, klimavenligt og giver et bedre sammenhold på arbejdspladsen”, siger Helge Larsen.

Spring på cyklen - sammen med kollegaerne
Meld jer til på www.vcta.dk
Hold og ekstra deltagere kan tilmeldes til helt frem til kampagnestart d. 1. maj, men gør det gerne senest 24. april – så er I sikre på at få materialerne til tiden.

Vi cykler til arbejde arrangeres af Cyklistforbundet med støtte fra ITD/Tryghed i trafikken.

 

31. marts 2015

Ta' cyklen i maj

www.VCTA.dk

Fakta om cyklisme

Vidste du at:

  • 45 pct. af alle danske børn cykler til skole.
     
  • En cykeltur på 30 minutter ca. forbrænder kalorier svarende til en croissant.
     
  • En dansker ejer gennemsnitligt  ca. ti cykler i løbet af sit liv.
     
  • 38 pct. af alle bilpendlere drømmer om at cykle mere.

Få yderligere oplysninger

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk
3840 5427

 

Cookiepolitik