Europamester i energibesparelser?

Nu kan små og mellemstore virksomheder melde sig til den Europæiske energisparekonkurrence European Enterprises’ Climate Cup (EECC). Her vil virksomheder i ti europæiske lande dyste om, hvem der er bedst til at spare energi i deres kontorarealer

Selve konkurrencen begynder i maj 2015 og løber i 15 måneder. I løbet af konkurrencen kan virksomhederne få hjælp til at gennemføre og dokumentere effekten af energibesparende tiltag samt til at motivere deres medarbejdere til at spare på energien. Takket være den omfattende formidlingsindsats i kampagnen vil deltagernes engagement i energieffektivitet og bæredygtighed blive synliggjort i både Danmark og Europa.

Bendt Bendtsen med i jury

I juni 2016 vil der blive udnævnt én national vinder i hvert af de ti deltagende lande samt tre europæiske vindere af EECC. Vinderne vælges af en europæisk jury, som ser på både de tekniske løsninger og medarbejdernes indsats for at spare på energien.

EU-parlamentariker Bendt Bendtsen er det danske jury-medlem i EECC. Bendt Bendtsen har i sine nu snart seks år i Europa-Parlamentet både arbejdet for at skabe bedre betingelser for især små og mellemstore virksomheder, men også for at fremme en energisparedagsorden på europæisk plan. Han opfordrer små- og mellemstore virksomheder til at deltage i EECC:


EU-parlamentariker Bendt Bendtsen er en del af juryen

- Jeg mener, at små- og mellemstore virksomheders evne til at spare på energien er med til at sikre deres konkurrencedygtighed. Vi ved, at der kan være både penge at spare og en grønnere profil og konkurrenceevne at tjene for disse virksomheder, hvis de satser på en mere energirigtig indretning og drift af deres kontorarealer. European Enterprises’ Climate Cup er med til at vise, hvordan dette potentiale kan udnyttes til gavn for både klimaet og bundlinjen.

Hvad kræver det at deltage?

Virksomhederne skal gennemføre energisparetiltag i deres kontormiljø. Selv de mest simple tiltag kan betyde energibesparelser: Sluk printere i weekenden, sluk kaffemaskinen når den ikke bruges, skift til energisparepærer eller find den rette rumtemperatur:

- I EECC kan virksomhederne få inspiration til at arbejde med nye tekniske løsninger, men i høj grad også til at få engageret medarbejderne til en mere energirigtig adfærd på arbejdspladsen. Især det sidste er en billig og involverende måde at spare på energien. Og så er det noget, som den enkelte medarbejder kan blive inspireret af og tage med sig hjem og også nyde godt af dér, understreger Bendt Bendtsen.

Hvis det lyder besværligt at deltage i konkurrencen, så frygt ikke. Igennem hele konkurrenceforløbet kan din virksomhed få gratis rådgivning og vejledning til at finde ud af, hvor virksomheden kan spare mest energi.

Læs mere om European Enterprises Climate Cup her eller følg konkurrencen på Facebook.

13. april 2015

Fordele ved deltagelse i EECC

  • Gratis energirådgivning gennem vejledninger, workshops og løbende rådgivning
  • Fri adgang til den Interaktive Energisparekonto, der overvåger og evaluerer dit energiforbrug samt synliggør effekten af dine energibesparelser.
  • 10 af de deltagende virksomheder i hvert land vil få tilbudt et gratis energigennemsyn på kontoret

Læs om flere fordele her

Hvem kan deltage?

Konkurrencen er åben for alle private små og mellemstore virksomheder med op til 250 ansatte. Deltagende virksomheder forventes at gennemføre energisparetiltag i deres kontormiljø, herunder adfærdsændringer blandt kontorpersonalet.

Læs mere om hvad det kræver her

Tilmeld din virksomhed

Tilmelding skal ske til Thomas Jensen fra Det Syddanske EU-Kontor på thj@southdenmark.be eller telefon: +32 477 779 103

Cookiepolitik