CO2-fri biografoplevelse i regnvejr

Sønderborg slukkede lyset og flere borgere sprang op på den helt specielle cykel, der generede strøm til en anderledes biografoplevelse.

Af Louise Johnsen

Det verdensførende firma Open Air Cinema lagde vejen for Rådhustorvet i Sønderborg, med deres cykeldrevne biograf op! Det var et lille tilløbsstykke, hvor borgere i alle aldre fik lov at træde i pedalerne og derved genere strøm til at små sjove kortfilm kunne vises på det opstillede lærred.Andreas på 5 år var meget optaget af at prøve cyklen, og da benene ikke var helt lange nok, var der hjælp fra det amerikanske crew og måske kunne man også bare nøjes med at stå bag på cyklen, imens der blev cyklet.

Mørkt på byens cafeer og restauranter
Sønderborg Kommune deltog i Verdensnaturfondens event Earth Hour, der på dansk hedder Sluk Lyset, en symbolsk event der markeres verden rundt på vidt forskellige måder. I Sønderborg slukkede vi lyset, hvor vi kunne og med den cykeldrevne biograf, blev der sat fokus på energibesparelser og på at bruge vores egen energi bedst muligt.

Byens cafeer og restauranter var med og markerede den mørke time med mørklægning og levende stearinlys.

 

1. april 2015

Om Open Air Cinema

Open Air Cinema er i Sønderborg i forbindelse med iværksætteren Mads Johansens nyudviklede cykelcampingvogn, der har skabt interesse på den anden side af jorden. Open Air Cinema ønsker at fremme den rene energi og energibesparelser med deres CO2-frie og mobile biografoplevelse.

www.openaircinema.us

Der vises korte klimafilm

Få yderligere oplysninger

Louise Johnsen
Louise.johnsen@projectzero.dk
3840 5427

Forsidefoto: Bo Bach Jensen

Cookiepolitik