Nye SDU-studerende blev klimaficerede

47 nye HA-studerende startede i sidste uge deres 3 årige BA-studie på Alsion med at undersøge, hvorledes butikker og virksomheder i Sønderborg-området har taget ZERO-udfordringen til sig.

De nye studerende kommer fra hele Europa, og de blev på studiets dag 2 kastet ud i en 50 timers gruppeopgave, som udfordrede deres energi/klima-indsigt, samarbejde, innovation, ledelse og evne til at styre tiden.

De studerende skulle undersøge værdiskabelsen for virksomhederne, checke op på hvorledes den specifikt opleves hos områdets virksomheder og butikker, undersøge best practice i deres hjemby og -land samt fremlægge resultater og anbefalinger til ProjectZeros
ledelse og et akademisk sammensat dommerpanel.

Læs mere om de studerendes "assignment" her

"De studerende har på rekordtid demonstreret evne til både analyse, innovation og løsningsforslag" siger Ken Holm Thomsen, SDU Idea House og fadder til initiativet, og fortsætter: "Det tegner godt for de kommende 3 års studier".

Torsdag eftermiddag skulle eleverne fremlægge deres undersøgelser og anbefalinger. Og de studerende kom vidt omkring i Sønderborgs geografi, men især tæt på butikkerne i blandt andet Perlegade og Jernbanegade.

"Mindst 5 af holdene har besøgt os hos Wohlenberg, og det har været meget inspirerende at blive udfordret på vores klima-holdninger og indsats for at reducere energiforbruget" fortæller Jørn Petersen, direktør for Wohlenberg. Wohlenberg butikken var i øvrigt en af
de studerendes topscorer, hvad angår butikkens egen indsats. Stærk forfulgt af Scandic Hotel, Realmæglerne, Mens Cut, Click og Bang & Olufsen m.v.

Fra de store byer i udlandet kan ProjectZero ifølge de studerendes undersøgelser især lære noget om den kollektive trafik-tænkning og om elbiler, delebiler m.v.Her ses vinderholdet flankeret af de 4 dommere

"Jeg er imponeret over, at de nye studerende på mindre end 50 døgn-timer har kunnet løse opgaven og komme med specifikke anbefalinger - det tegner godt for vores fremtidige samarbejde med de studerende", siger ProjectZeros Peter Rathje og glæder sig allerede til det næste SDU-studenterprojekt.

De mange gode løsninger betød, at dommerpanelet valgte at kåre både en vinder og en "runner-up", begge grupper vandt en middag på Café Ib Rehne Cairo samt en bog-præmie fra SDU. Alle deltagerne får en biograftur af ProjectZero for deres aktive deltagelse.

Det er planen, at de studerende som led i deres studier og projektopgaver får mulighed for at fordybe sig yderligere i Sønderborgs energi- og klimaudfordringer. Men områdets virksomheder kan også selv byde aktivt ind med specifikke virksomheds-problemstillinger til de studerende ved at henvende sig til Ken Holm Thomsen, SDU Idea House på telefon 6011-1889.

9. september 2014


9. september 2014Vicedirektør Per Viggo Rasmussen, Focon lyttede med under torsdagens afrapporteringKen Holm Thomsen, Idea House, kan kontaktes på 60 11 18 89 eller email kht@idea.sdu.dk, såfremt virksomheder og butikker har specifikke problemstillinger til de studerendes projektopgaver

Cookiepolitik