NDR lyttede til Sønderborgs grønne omstilling

NDR optog fra Sønderborgs grønne omstilling

Fredag den 12. september 2014 besøgte NDR Sønderborg for at optage et lydbillede af Sønderborgs grønne omstilling. Tyskland har besluttet at afvikle kernekraft som energikilde, og vindenergi spiller en stor rolle - også den tyske "energiewende" omstilling.

Besøget var foranlediget af den tyske SW1-kanal og den store interesse i Tyskland for de danske erfaringer med omstillingen til et CO2-neutralt samfund.

I Sønderborg besøgte NDR´s journalist blandt andet Produktionshøjskolen, Solparken, vindmøllerne i Mintebjerg og Danfoss i Nordborg.

Hør den redigerede optagelse fra Sønderborg herFaglærer Poul Ewald forklarer Produktionshøjskolens elever, hvordan skolens store solcelle-anlæg fungerer samtidig med at panelerne
efterårsrengøres


Og læs her, hvorledes Sønderborgs store omstilling tidligere er omtalt i det tyske "Management Magazin", hvor man også kan se billeder fra Gråsten Fjernvarmes nye sol- & biovarmeanlæg.

Læs mere om Tysklands energiewende her


24. september 2014


For yderligere oplysninger:

Peter Rathje
peter.rathje@projectzero.dk
+45 4040 8636+45 4040 8636

24. september 2014

Per Bonefeld fortalte ivrigt om vindmøllerne, der står på hans mark i MintebjergFaglærer Poul Ewald fra Sønderborg Produktionshøjskole i samtale med NDR journalist Jörg Jacobsen

Cookiepolitik