Klar besked om godt lys i pæren

Kan en LED pære give det samme lys som den gamle? Hvad skal jeg kigge efter, når vaskemaskinen skal udskiftes? Kan man sætte en sparepære i PH lampen?

Mange forbrugere savner klare svar om, hvilke energirigtige pærer der kan erstatte de gamle glødepærer, når de skal skiftes. En ny folder fra Energistyrelsen hjælper forbrugeren igennem belysnings-junglen, med korte præcise forklaringer og gode råd til hvilke lyskilder der med fordel kan vælges.

Hent guiden til nye pærer på dit lokale bibliotek i Sønderborg Kommune eller læs den her som pdf.


Nye hvidevarer - hvad skal jeg kigge efter?

Det koster 6 kr., hver gang der tumbles i en A-mærket tørretumbler, men kun 2 kr. hvis der tumbles i A+++ tørretumbler. Så der er rigtig god mening i at bruge lidt energi på at blive guidet rigtigt på vej, inden man kaster sig ud i nyerhvervelsen.

Til dette har Energistyrelsen også her udarbejdet en folder, Nye Hvidevarer - hvad skal jeg vide før jeg køber? Folderen gør forbrugeren opmærksom på gevinsten ved at gå efter hvidevarer med flest plusser på en overskuelig og systematisk måde.

Derfor betaler det sig at bruge lidt energi på at sætte sig ind i sagerne for at opnå det mindste energiforbrug inden køb af nye hvidevarer.

Hent guiden til indkøb af nye hvidevarer på dit lokale bibliotek i Sønderborg Kommune eller læs den her som pdf.21. oktober 2014

21. oktober 2014

OBS!

Vær opmærksom på to vigtige ting, inden der vælges nye hvidevarer.

  • Energimærkningen - gå efter A++ og A+++
  • Størrelsen - køb ikke større, end du har brug for

Gode råd ved udskiftning af pære

  • Vær sikker på at lysstyrken er stor nok til dit formål
  • Kig efter både type af sokkel og pærens dimensioner, så du er sikker på, at pæren passer til din lampe
  • Hvis pæren skal kunne dæmpes, så undersøg hvilken dæmper du har. Bed dernæst forhandleren om hjælp for at være sikker på, at dæmper og pære passer til hinandenEn LED pære

For yderligere oplysninger

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk
38 40 54 27

Cookiepolitik