Bright Green Vækstråd

Det nye Sønderborg Vækstråd er etableret

"Jeg glæder mig utroligt meget over, at vi med Sønderborg Vækstråd nu har fået et værktøj, så vi kan arbejde endnu bedre med de mange ambitioner og visioner, som vi har her i Sønderborg Kommune. Og så glæder jeg mig over de mange stærke kræfter, som har givet tilsagn om at deltage i arbejdet med at skabe vækst og jobs i Sønderborg", udtaler borgmester Erik Lauritzen.

Sønderborg Vækstråd opererer med et repræsentantskab på 31 medlemmer fra erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne og det politiske. Formanden for Vækstrådet er borgmester Erik Lauritzen, mens Henrik Enderlein er næstformand. ProjectZero deltager i Vækstrådet med direktør Peter Rathje.

Bestyrelsen er udpeget

Repræsentantskabet har udpeget den nye bestyrelse for Sønderborg Vækstråd, bestående af ni medlemmer. Også her finder man en række markante personer fra både erhvervslivet, de videregående uddannelser og byrådet. Bestyrelsesformand for Sønderborg Vækstråd er Henrik Enderlein, mens næstformand i bestyrelsen er formanden for Sønderborg byråds erhvervsudvalg, Ole Wandahl Stenshøj.

Blå-, Grøn- og Hvidbogen sætter kursen

Arbejdsgrundlaget består af den nyligt godkendte Blå-, Grøn og Hvidbog, som danner basis for strategiens eksekvering.

De tre hovedpunkter i erhvervsfremmestrategien omfatter:

  • Bright Green Business (Sønderborg som katalysator for grønne og energirigtige forretningsområder)
  • Bright Life Business (Uddannelse og iværksætteri)
  • Bright City Business (Handel og turisme)

Læs hele arbejdsgrundlaget her

I Sønderborg har vi alle forudsætninger for at tiltrække både nye virksomheder, studerende og turister, og dermed skabe vækst og nye jobs. Vi har et innovativt og grønt erhvervsliv, et fantastisk uddannelsesmiljø med mange tilbud til de studerende og så har vi oveni det både et blomstrende kulturliv og noget af den skønneste natur i Danmark. Med etableringen af Vækstrådet er vi klar til at
skrue tempoet endnu højere op i Sønderborg - og jeg glæder mig til at være med til det arbejde
", understreger Erik Lauritzen.

8. oktober 2014

For mere information:
Erik Lauritzen,
borgmester, Sønderborg Kommune
Tlf.: 27 90 02 06

8. oktober 2014

Cookiepolitik