Se hvad du kan spare med en varmepumpe


Energistyrelsen har lanceret en ”Ny Varme” – beregner, der nemt og hurtigt viser boligejerne økonomien i at skifte oliefyret ud med billigere og mere klimavenlige energiformer.


Ny Varme er en brugervenlig beregner, der giver boligejere et hurtigt overblik over, hvilke varmekilder der er mulighed for at skifte til, og hvordan økonomien ser ud, hvis oliefyret for eksempel erstattes med jordvarme. Beregningerne i Ny Varme bygger på offentligt tilgængelige data og energipriser, der er samlet ind fra hele landet.


For mange boligejere er der store besparelser at hente ved at skifte oliefyret ud med en varmepumpe eller fjernvarme, men det kan være en større indsats at undersøge mulighederne og særligt økonomien i at skifte. Nu kan boligejerne med et enkelt adresseopslag finde ud af, hvad de kan skifte til og få en idé om økonomien i det”, siger Henrik Andersen, kontorchef i Energistyrelsen.Paradisæblevej 111.PNG


Bag om beregneren


Den nye beregner er ideel til boligejere med oliefyr, der ønsker en indikation af besparelsen ved at konvertere til en ny og grønnere varmekilde. En bolig i Adsbøl i Sønderborg Kommune på 161 m2 med en årlig varmeudgift på 36.000 kr. kan spare over 20.000 kr.
årligt ved konvertering fra oliefyr til enten jordvarme eller en luft til vandvarmepumpe.


Energistyrelsen vil med den ny varmeberegner slå et slag for at synliggøre mulighederne for besparelser hos den enkelte boligejer.


Se hvordan beregneren fungerer11. november 2014


For yderligere oplysninger:


Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk
Tlf.: 38 40 54 27

11. november 2014

Tilmelding til informationsmøde

Tilmeld dig til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr torsdag den 20. november i Svenstrup Forsamlingshus. Det er gratis.

Læs mere her

Ny Varme

Ny Varme er et af en række tilbud om information og rådgivning til boligejere om alternativer til oliefyr.

www.SparEnergi.dk finder du information og værktøjer, der skal gøre det lettere for boligejere at finde gode og energirigtige løsninger.


Termostat tæt på.jpg
Foto Bolius

Cookiepolitik