Mange oplevede køreglæden i en Tesla

Tirsdag var alle elbils interesserede inviteret til at afprøve en køretur i en elbil, men ikke en hvilken som helst elbil. To Teslaer var linet op ved den nye ladestander foran Alsion, og der var travlhed for at give alle chancen.

Elbilerne kan køre op til 500 kilometer på en opladning. De fleste kører 300-400 kilometer, altså i tre-fire timer, og så holder de en halv times pause ved en Tesla ladestation, hvor batteriet ”tankes” ganske gratis. Ved andre ladestationer tager det små fire timer at fylde batteriet.

HURTIG BIL

Meningen med at lade sønderborgerne prøve Tesla-bilerne var blandt andet at optrækket og farten skulle opleves:

”Det tog ingen tid at komme i høj fart – og heldigvis er der en fantastisk motorbremse, så når trykket på speederen lettes, lander man straks indenfor de fartgrænser politiet tillader”, siger Jens Matthiesen, der til daglig koncentrerer sig om elcykler i sin cykelhandel.

Jesper Smaling, Sønderborg Byråd, havde også taget plads i køen og var efter køreturen meget begejstret: ”Den kører virkelig godt, og
accelerationen var helt fantastisk. Det var helt sikkert ventetiden i køen værd”.


På turen blev det bemærket, at det er muligt for de to forreste i bilen at snakke dæmpet med dem på bagsædet.”Det er ikke nødvendigt at hæve stemmen, for Tesla har ingen motorlyd”, siger Martin Moos. Det kan være ideelt for børnefamilier, at de har en mulighed for at høre børnene hele tiden.

Der er mange fordele ved at køre klimarigtig elbil. Og de findes heldigvis i mange forskellige klasser.

5. november 2014

1. januar 0001


Der var stor interesse for at afprøve Teslaens færdigheder


"Den har en helt fantastisk acceleration" udtalte Jesper Smalling, Sønderborg Byråd, efter sin prøvetur


Teslaens bagagerum blev også nøje studeret af de mange fremmødte

Cookiepolitik