Hvad gør vi, når oliefyret skal ud?

Udskiftning af oliefyr til klimarigtige løsninger var aftenens tema, da 55 borgere var mødt op til en informationsrig aften i Svenstrup forsamlingshus.

Omkring 3.000 boliger i Sønderborg-området fyrer med olie og har alle det tilfælles, at det er på lånt tid. Over en periode skal der skiftes fra oliefyr til fjernvarme, hvor det er muligt, og senere skal de resterende oliefyr skiftes ud med mere klimarigtige varmekilder.

Klart budskab

El kommer til at spille en stor rolle i fremtiden, det samme gør jordvarme og varmepumper”, sådan introducerede Carsten Sohl fra Energitjenesten aftenens tema. Oplægget var ikke til at tage fejl af. Det er af stor vigtighed, at alle boligejere er fremsynet og finder
alternative grønne løsninger til boligens varmekilde, det gælder komforten, økonomiske besparelser og især også muligheden for at sælge huset, når det tidspunkt kommer.

De unge boligkøbere er ikke interesserede i at købe et hus med højt varmeforbrug og med oliefyr”, fortsatte Carstens Sohl og henviste til, at bor man i et fjernvarmeområde, er det eneste rigtige at koble sig på fjernvarmenettet.

Energitjenestens bud på alternative varmekilder til oliefyret bød på beregningseksempler ved både jordvarme, varmepumper, tilskud og fradrag.


En luft-vand varmepumpe

Sæt kaffe over og invitér naboen

Connie Skovbjerg, landdistriktskoordinator i Sønderborg Kommune, kom med aftenens ganske enkle løsning, når der skal træffes
beslutning om ny varmekilde, den dag oliefyret skal sendes på pension.

“Jeg har taget rigtig mange poser kaffe med. Hvis I alle tager en pose med hjem og inviterer naboerne på kaffe, så har I muligheden for at høre, hvilke tanker naboerne har og måske nå frem til den helt rigtige løsning for jer selv. Eller I kan hente inspiration hos en af rådgiverne i ProjectZeros netværk”, fortalte Connie Skovbjerg.

Connie Skovbjerg gjorde det klart for alle fremmødte, at det er vigtigt at sikre, at det ikke bliver dyrere at bo på landet end i byerne. Et godt eksempel er landsbyboerne på Kær Halvø, der ved fælles hjælp, et par kopper kaffe og et stort engagement fandt frem til den helt rigtige varmekildeløsning – og fjernvarmen kom til Kær!

Mulighederne er mange, når oliefyret står til skrotning, og aftenens tilhørere var ivrige og spørgelystne.

Bag informationsaftenen stod Bolius og Energistyrelsen, sammen med Energitjenesten, Sønderborg Kommune og ProjectZero.

Der planlægges yderligere informationsaftener med samme emne i 2015.


25. november 2014

25. november 2014

Hvad med olietanken?

Ønsker du at fjerne din olietank, skal du anmelde det til Sønderborg Kommune. Det gælder både villaolietanke, fyringsgasolietanke, dieseltanke, nedgravet, overjordisk, indendørs, ståltanke og plasttanke.

For yderligere information, kontakt:

Sønderborg Kommune
Afd. Vand og Jord


T 8872 4096
vand-jord@sonderborg.dk

Se hvad du kan spare!

Ny Varme er en brugervenlig beregner, der giver boligejere et hurtigt overblik over, hvilke varmekilder der er mulighed for at skifte til, og hvordan økonomien ser ud, hvis oliefyret erstattes med jordvarme.

Læs mere om Ny Varme

Få mere viden om varmepumper


Connie Skovbjerg landdistriktskoordinator i Sønderborg Kommune oliefyrsaften november 2014.jpg
Connie Skovbjerg, landdistriktskoordinator i Sønderborg Kommune, opfordrede alle fremmødte til at byde naboen på kaffe og tage dem med på råd ved udskiftning af oliefyret

For yderligere oplysninger:

Louise Johnsen

louise.johnsen@projectzero.dk
T 38 40 54 27

Cookiepolitik