Flot med integrerede solceller

Bent Jørgensen drømmer om at bo i et energirigtigt hus, som producerer sin egen strøm og holder godt på varmen. Derfor er han nu i gang med at renovere hele huset.

Stort set alt inde i huset er taget ud, og udenfor har huset allerede fået den store tur. Der er kommet nye vinduer og døre i, nyt tag med integrerede solceller - og især de integrerede solceller er Bent Jørgensen glad for: "Det ser rigtig godt ud - det synes min kone også. Og så tror jeg på, at de holder bedre når der kommer stormvejr, og de skal jo gerne holde de næste 20-25 år"

Bent Jørgensen foran parcelhuset, som har fået nyt tag med integrerede solceller

Huset har Bent og hans kone overtaget af svigerforældrene. Da der de seneste mange år ikke var blevet gjort noget ved huset, valgte Bent, at gå i gang med den helt store renovering.

"Alt inde i huset var mørkt og tillukket. Nu har jeg åbnet op og fået lys ind" fortæller Bent. I huset var der også gamle elpaneler, som svinede så meget, at der var mørke aftegninger på væggene. Derfor har Bent nu anlagt gulvvarme i hele huset, som styres fra to små smarte skærme.

Vil gerne være med helt fremme

Bent kan godt lide den nyeste teknologi, og vil gerne være med helt fremme. Derfor var han også en af de første i kommunen, der fik installeret et solcelleanlæg på sit eget hus (som også ligger i Nordborg).

I øjeblikket er han på udkig efter batteri-løsninger, så han kan gemme den strøm han ikke bruger til et senere tidspunkt. "Det ville være smart med et batteri, som kan gemme den strøm der bliver produceret på de solrige dage, til en dag hvor solen slet ikke kommer frem fra skyerne" fortæller Bent, som gerne stiller huset til rådighed hvis lignende produkter skal testes.

11. november 2014

Fakta om huset

Nordborg
Parcelhus fra 1965
Boligareal 124 m2

Gamle elpanelerDe gamle elpaneler var ikke særlig energieffektive, og de lavede mørke aftegninger på væggene. Derfor er de blevet skrottet

Integrerede solceller

Familien valgte integrerede solceller fordi de synes det ser bedre ud. Og nu hvor de alligevel skulle have nyt tag valgte de denne løsning.

Det er ATsolar der har sat solcellerne op, og det har Bent været utrolig glad for: "De er virkelig dygtige, og har helt styr på tingene. Dem kan jeg varmt anbefale til andre"
ATsolar

Cookiepolitik