El-cykler sætter skub i landdistrikterne

På Kær halvø har borgerne fået stillet to el-cykler til rådighed; der er nemlig ikke langt til Sønderborg midtby fra Kær by, og på en el-cykel kan Kær-boerne hurtigt komme ud og hjem uden at starte bilen.

Transport er en vigtig del af vejen mod en bæredygtig landsby, og på halvøen Kær har beboerne fået to el-cykler, som skal gøre det nemt
at droppe bilen og sætte sig i cykelsadlen.

"Vi bad landsbyerne om hjælp til at tænke nyt i forhold til transport. Landsbylauget på Kær ytrede ønske om at få dele-elcykler, der fremmer sundheden og udleder mindst muligt CO2", fortæller landdistriktskoordinator Connie Skovbjerg.

Ansøgningen om el-cyklerne blev sendt af sted, og den 1. oktober stod to el-cykler klar til brug for alle beboere på Kær.


Hele familien kører el-cykel

Jørgen Wilkenskjeldt er formand for Kær Halvøs landsbylaug og står også for bookningen af cyklerne.

"Cyklerne kan lånes i 14 dages perioder via vores hjemmeside, og det er først til mølle princippet, der gælder. Indtil nu har rigtig mange borgere vist interesse for at lade bilen stå i garagen og afprøve el-cyklerne", fortæller Jørgen Wilkenskjeldt.

El-cyklerne skal efter brug returneres i god stand og fuldt opladt. Ved hvert udlån indgås lånekontrakt med den enkelte cyklist, så de regler der er fastsat af lauget overholdes.

Jørgen Wilkenskjeldt er selv stor fortaler for el-cykler - familiens fem medlemmer har alle en elektrisk cykel. Sønnen Dres Wilkenskjeldt
har endda skiftet knallerten ud med en smart elcykel, da det er langt sjovere at transportere sig og nemmere at have den med i toget til og fra arbejde.

Jørgen Wilkenskjeldt med en af de nye elcykler.JPG
Jørgen Wilkenskjeldt med en af de nye el-cykler

Landdistriktsudvalget tænker grønt

Idéen med at gøre transporten i de mange landsbyer mere grøn er en del af projektet "Bæredygtige Landsbyer", som
Landdistriktsudvalget i Sønderborg er ansvarlig for.

"Vi arbejder for, at landsbyerne i Sønderborg Kommune er levende og gode steder at bo. Hverdagen skal fungere med arbejde, undervisning og fritid, og det skal samtidig være fordelagtigt af vælge miljøvenlige og energieffektive løsninger, som borgerne
inddrages i"
, siger formand for landdistriktsudvalget i Sønderborg, Anders K. Brandt.

19. november 2014


For yderligere oplysninger:

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk

T 38 40 54 27

19. november 2014


Nemt at oplade elcyklen.JPG
Det er nemt at oplade el-cyklen


Kær byskilt II.JPG

Finansiering af el-cyklerne

Finansieringen af cyklerne på Kær Halvø er sket med støtte fra Teknik- og Miljøudvalget samt landdistriktsudvalget i Sønderborg
Kommune, hvor Vejdirektoratets cykelpulje og Miljøministeriets pulje "Grønne Ildsjæle" har bidraget.

Læs mere på www.sonderborgkom.dk

TESTenElcykel.nuDu kan også selv opleve at køre på el-cykel og blive testcyklist i en måned.

Ansøg her

Cookiepolitik