CO2pera

En dystopisk sci-fi opera for børn

500 skoleelever fra hele Sønderborg-området indtog teatersalen i Sønderborg, da Øresundsoperaen fremførte en dystopisk sci-fi opera for børn.

En kridhvid scenografi med lysende plasticdunke og hvide europaller udgør den dystopiske verden, hvor CO2peraen – Dampenes rejse, udspiller sig en eftermiddag i Sønderborg Teatersal. Skolelever fra hele området er inviteret til en anderledes eftermiddag, hvor der hersker klima- og miljøkaos.

Rød alarm

Der var stilhed blandt de 500 skoleelever, da lyset blev slukket og forestillingen begyndte. Et sus gik igennem det unge publikum, da de første høje operatoner startede en times rejse til en fremtid, hvor børn blev syge og forsvindende ilt var hverdag.

CO2peraen foregår i en verden, der er så forurenet, at man ikke kan gå udenfor uden beskyttelsesudstyr. Hovedpersonen Mille Damp forsøger at finde en løsning på problematikken, som hendes opfinder far har forårsaget. Han har opfundet ”fremtidens smarte energikilde” – vandzin, som desværre har påvirket luften i sådan en grad, at klima og miljø er voldsomt i forfald.

Ildevarslende røde alarmer tonede frem i salen for at signalere den kritiske situation. Kun en tidsrejse tilbage i tiden var den eneste mulighed for at overleve og derved forebygge fremtidens katastrofe.

Eleverne introduceres til CO2pera inden den går i gang.JPG
Eleverne introduceres til forestillingen, inden den går i gang

Budskabet i høje operatoner

Emil Rosholm, Isak Høiland og Jesper Andersen fra 7.c på Dybbølskolen var positivt overraskede over forestillingen. Effekterne og måden sci-fi operaen blev præsenteret på, var noget helt andet, end de havde forventet, og de tre unge drenge udtrykte kun godt om operaens budskab, inden de forsvandt ud i weekendens frihed.

Andre elever var helt med på idéen om, at vi skal passe på vores jord, men de høje operatoner gjorde teksten lidt svær at forstå!

Finn Bruncke, pædagogisk konsulent i Sønderborg Kommune har i samarbejde med House of Science og Center for Kultur inviteret de mange skoleelever.

- Det er rart at kunne præsentere eleverne for en oplevelse, der er helt anderledes, end de ellers ville gå efter, fortæller Finn Bruncke.

18. november

18. november 2014


Når luftforureningen bliver et voldsomt problem CO2pera.jpg
Når luftforureningen bliver et voldsomt problem

For yderligere oplysninger:

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk
T 38 40 54 27


En teenage CO2pera oplevelse om et fremtidigt klimakaos.jpg
En teenage opera oplevelse om et fremtidigt klimakaos

Dystopisk

En dystopisk verden er den værste af alle verdener, eller en verden/et samfund, som af forskellige grunde er uønskelig

CO2pera

Læs mere om teenage operaen der byder på grimme sager!

Cookiepolitik