Alternative energiløsninger på slægtsgård

Oliefyret er for længst skrottet, og der er kommet solceller på taget på den gamle slægtsgård i Brandsbøl.

Jørgen May Jepsen som bor på sin families slægtsgård, har altid tænkt alternativt, når det gælder energi. Derfor er det næsten 30 år siden, at oliefyret blev skrottet.

- Jeg vil ikke være afhængig af et energisystem. Jeg kan bedre lide tanken om at være selvforsynende" fortæller Jørgen May Jepsen. Hans tankegang har resulteret i, at oliefyret blev skrottet til fordel for et pillefyr, og der under nettomåler-ordningen er kommet solceller på taget.

Jørgen May Jepsen Nordborg.JPG

Jørgen May Jepsen i gårdspladsen foran gården, som har fået solceller monteret.

Der er ingen tvivl om, at Jørgen May Jepsen sparer penge på energiregningen hver måned, men hvor meget, ved han ikke: "Jeg følger ikke så meget med i, hvor meget solcellerne producerer. Jeg kan alligevel ikke gøre til eller fra. Jeg er jo bare glad, når solen skinner" fortæller Jørgen.

Pillefyret er så smart indrettet, at Jørgen M. Jepsen også kan fyre med fx. korn. "Så kan jeg fyre med det, der er billigst. Nogle gange er det træpiller, og på andre tidspunkter er det korn, der er billigst" fortæller Jørgen.

ZEROmap

Flere energispare-historier kan findes på ZEROmap. Her kan du også se områdets håndværkere, som kan hjælpe dig på vej med energirenovering. Se ZEROmap her

24. november 2014

24. november 2014

Alternative varmekilder

Hvis du bor i et fjernvarme-område, anbefaler ProjectZero altid, at du kobles til dette system. Hvis det ikke er muligt, findes der andre alternative varmekilder.

Alternativerne til fjernvarme kan blandt andet være pillefyr, varmepumpe og jordvarme.

For yderligere oplysninger

Maygården

Maygården Nordborg.JPG
Her ses slægtsgården, Maygården, fra vejen. Den har været ejet af familien May i mange generationer - Jørgen May er 14. generation på gården.

Fakta om huset

Slægtsgården Maygården
Brandsbøl ved Nordborg
Hus opført omkring 1895

Cookiepolitik