Green Seminar på russisk

15 russiske repræsentanter fra regionale myndigheder, kommuner og boligforeninger i Kaliningrad-regionen samt Nordisk Ministerråds kontor i Kaliningrad deltog i marts måned i det første Green Seminar forløb i Sønderborg. Energi i nybyggeri og renovering, grøn fjernvarme og kompetenceudvikling udgjorde kernen i det 3-dages læringsforløb, som ud over Alsion også bragte deltagerne på rundtur til bl.a. Sønderborg Fjernvarme og Produktionshøjskolen.

Seminaret omfattede faglige oplæg og diskussioner med deltagelse af bl.a. Hans Lehmann (EUC Syd), Jan Erik Thorsen (Danfoss), Svend Erik Mikkelsen (COWI), Meike Bak Rasmussen (Insero Energy).

ProjectZeros Peter Rathje fortalte om Sønderborgs omstilling og opfordrede, på baggrund af eget besøg i Kaliningrad i 2009, bl.a. seminar-deltagerne til at sikre, at byens overskudsvarme fra elproduktion bliver udnyttet i byens store fjernvarmenet og ikke som i dag bort-kølet i floden. Netop effektivisering og bedre udnyttelse af spildvarme i byernes fjernvarmesystemer er i mange lande en hurtig og effektfuld vej til energibesparelser og CO2-reduktioner.Byen Kaliningrad

Sønderborg har gode relationer til Kaliningrad

Der har gennem mange år været gode relationer mellem Sønderborg og Kaliningrad-regionen på folkeskoleområdet. I 2009 blev disse udvidet til energiområdet i forbindelse med ProjectZeros deltagelse på energi-konference i Kaliningrad, med henblik på at styrke den dansk-russiske dialog og samarbejde om energieffektivisering.

Efterfølgende har andre Kaliningrad-delegationer besøgt bl.a. Business College Syd i 2010.

Green Seminars er en Sønderborg virksomhed

Green Seminars er en nystartet Sønderborg virksomhed, som fokuserer på at koble grøn læring med best practice fra danske byer. Målgruppen er hele verden, og især byer som ambitiøst arbejder med energi- og klimaomstillingen. Læs mere om Green Seminars og virksomhedens koncepter på www.greenseminars.dk.

Lyt til Radioudsendelse med direktør Helene Hjortlund på Radio 24/7 her


Helene Hjortlund er direktør for Green Seminars
18. marts 2014

For yderligere oplysninger:

Peter Rathje
peter.rathje@projectzero.dk
+45 4040 8636

18. marts 2014Der blev lyttet aktivt under møderne. Nummer to fra venstre er Arne Grove, som leder Nordisk Ministerråds kontor i KaliningradCOWIs Svend Erik Mikkelsen fortalte gæsterne om energieffektivisering i bygningerRussiske Olga Arintceva er meget interesseret i at diskutere de mekanismer, som kan skabe energieffektivisering i udlejnings-boligmassen. Olga er selv direktør for et rådgivningsselskab i KaliningradDen russiske tolk Elena Boyarskaya havde under besøget travlt med at oversætte både oplæg og diskussioner. Elena kommer fra Kaliningrad og har tidligere tolket under besøg i Sønderborg

Cookiepolitik