Grønt iværksætteri scorede årets priser

Sønderborg Iværksætter Award kulminerede i slutningen af marts måned 2014 med uddelingen af priser til grønne løsninger på Business College Syd.

Enterprise studenterprojekt og Årets Gazelle. Priserne gik til Norman & Jensen Gryden, en APP som motiverer til øget buskørsel hhv. til vækstkometen Agramkow, som fylder verdens biler og køleskabe både klima- og miljørigtigt.

Priserne blev uddelt i 3 kategorier: Årets Forretningsidé, det bedste Young Enterprise studenterprojekt og Årets Gazelle. Priserne gik til Norman & Jensen Gryden, en APP som motiverer til øget buskørsel hhv. til vækstkometen Agramkow, som fylder verdens biler og køleskabe både klima- og miljørigtigt.


Norman & Jensen Gryden sparer energi gennem mere effektiv udnyttelse af varmen i storkøkkener. Bag idéen står Ron Norman Bader og Søren Jensen, som også i andre sammenhænge er inkarnerede energi-entusiaster. Idéen har 733.000 storkøkkener i Europa som potentiale.

Bag MF/AS Traffic står Maria, Frederikke, Annemette og Sarah fra HHX på Business College Syd. De studerende har udviklet en APP, som sikrer tryghed i valget af offentlig transport. Hvilke busser kan jeg vælge mellem og kører de i dag? Og hvornår kommer den næste forbi min adresse? Idéen opstod under efterårets storme, som efterlod studerende på Sydals uvisse om de kunne regne med den offentlige transportløsning. Vi glæder os til at se APP´en programmeret og ønsker MF/AS Traffic held og lykke ved Young Enterprise finalen i København.

Agramkow, beliggende i Sønderborg, har over de seneste år oplevet en helt fænomenal vækst i omsætning og indtjening. Virksomheden er i dag ejet af tyske Dürr, som ønsker at fastholde væksten bl.a. gennem nye klima/teknologiske løsninger til verdens bilfabrikker og med Bjarne Ravn Sørensen ved roret som ny Agramkow direktør.


Norman & (fru) Jensen vandt kategorien Årets bedste Forretningside

Også blandt de øvrige projekter var der fremragende energiløsninger, som f.eks. Jan Olsens gyro-enhed til bølge-energianlæg, der med høj effektivitet høster bølgernes energi. Jan Olsen er ligeledes en af de krøllede hjerner bag Sønderborgs energi-membran, som lagrer elektrisk energi i et nedgravet pumpelager.

ProjectZero ønsker både vindere og deltagere tillykke med årets Award og glæder sig samtidig over, at "energi og klima" nu er topscorer i alle 2014 kategorierne.

Teamet bag Awarden var iFabrikken, SET og Business College Syd. KPMG, LINAK, TeleBilling, SET og BYGMA sponsorerede årets priser.


25. marts 2014

25. marts 2014Agramkows vækst ser ud til at vokse ind i himmelen og Agramkow blev dermed årets Virksomheds Gazelle i 2014

For yderligere oplysninger

Peter Rathje
peter.rathje@projectzero.dk
+45 4040 8636Formanden for Byrådets erhvervsudvalg, Ole Wandahl, var også til Iværksætter Award 2014 på Business College SydDommerpanelet bestod af Bent Jensen (Linak), Svend Hollesen (SDU), Dennis Westergaard (Syddansk Teknologisk Innovation) og Leif Maibom (Sønderborg revyen)

Cookiepolitik