Fodboldbaner klippes elektrisk

Mange kender robotklipperne fra private haver, men nu starter Sønderborg Kommune et forsøg med også at lade robotklipperne tage sig af de store fodboldbaner. Forsøget vil vare hele fodbold sæsonen 2014 og foregå på Egen Ungdoms- og Idrætsforenings kampbane i Guderup.

Robotklipperne kører på strøm, mens de almindelige græsklippere kører på diesel. Formålet med forsøget er at undersøge, hvor meget diesel og dermed CO2 der spares.

- Jeg er utrolig spændt på forsøget, som jeg venter mig meget af. Vi ønsker at stille så velpassede idrætsanlæg som muligt til rådighed for vores idrætsudøvere. Samtidig ønsker vi at spare på energien og nedbringe CO2-udledningen, og her bliver begge mål opfyldt samtidig. Det er vejen frem, siger Charlotte Riis Engelbrecht, der er formand for kultur-, borger- og fritidsudvalget.


Thorkild Lehmann, bestyrer hos Aktivitetscentret i Guderup, her sammen med en af de nye elektriske robotklippere

Aftalen med at bruge robotklippere er sket i tæt samarbejde med Egen Ungdoms- og Idrætsforening og med Sønderborg Kommunes Vej & Park afdeling, der har kontrakten med at klippe kommunens fodboldbaner. Plejeaftalen med Vej & Park bliver ikke berørt af forsøget, da de sparede timer bliver brugt på andre opgaver.

24. marts 2014

24. marts 2014

Kongelig robot



Gråsten Slot benytter samme model af robotklippere til at klippe de store plæner i Gråsten Slotshave

For yderligere oplysninger:


Martin Moos

martin.moos@projectzero.dk
+45 4050 2874

Hårdt arbejde

En fodboldbane er typisk ca. 7.000 m2, og fylder altså langt mere end en almindelig parcelhus græsplæne. Derfor bliver der brugt tre robotklippere, der alle er lidt større end de modeller, der bruges i private haver.

Robotklipper



Her ses en af robotklipperne i aktion. Den elektriske oplader ses i baggrunden

Cookiepolitik