”Energi – hvad gør vi nu?” et teenageprojekt!

7. klassetrin på Sønderskov-Skolen i Sønderborg har igennem 2 uger været fuldt optaget af, hvordan vi håndterer energien i Sønderborg. Det har resulteret i 15 minutters film med overskriften "ENERGI- hvad gør vi nu?"

Sønderskov-Skolen er udpeget af Indenrigsministeriet til at være IT-demonstrationsskole, hvor projekter omkring ny viden formidles ved hjælp af IT-teknologi. Med dette som omdrejningspunkt har 65 elever på skolens 7. årgang arbejdet ihærdigt med emnet "Energi- hvad gør vi?".

Til filmpremieren inviterede eleverne Frode Sørensen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet, Carl Christian, Sønderborg Kommune og Pernille Beck, ProjectZero til paneldebat.

Vi skal alle være med

Der var ingen tvivl blandt eleverne om, at det var vigtigt at have fokus på energien og forbrug af energi, både hjemme og i skolen. Spørgelysten var stor og velforberedt og omhandlede især, hvordan kommunen arbejder med at forbedre energiforbruget på skolerne. Svaret forvissede eleverne om, at der i høj grad arbejdes med reduktion af energiforbruget i alle offentlige bygninger i Sønderborg, og eleverne fik mulighed for at komme med nye og smarte ideer til, hvad nye bygninger skal kunne for at være energibesparende.

"Vi må ikke forfalde til IKKE at gøre noget for klimaet og miljøet, for så sker der ingenting, og vi bliver da nødt til at efterlade en bedre jord til vores børn, børnebørn og oldebørn. Det værste vi kan gøre, er at stoppe med det gode arbejde" sagde Frode Sørensen, byrådsmedlem for Socialdemokraterne i Sønderborg og fortsatte: "Hvis vi skal komme helt i mål i 2029, skal vi være med alle sammen, det vil sige, at vi også skal tænke på vores eget energiforbrug i hverdagen".

Fra 40 timers optagelse til 15 min. film

Arbejdet på kommunens mange genbrugspladser, Sønderborg Forsyning og Sønderborg Fjernvarme inspirerede eleverne til en dybere undersøgelse af, hvor energien kommer fra. Hvordan genbruges vandet? Og hvad sker der med alle de ting, vi smider ud? 40 timers optagelse blev fint komprimeret til 15 min. video, hvor problematikken omkring den globale opvarmning gik rent ind hos seerne. Skal isbjørnen for eksempel slet ikke have et sted at være?

18. marts 2014

For yderligere oplysninger:

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk

+45 6550 8097

18. marts 2014

Cookiepolitik