Antropologer på markarbejde

Seks antropologistuderende fra Københavns Universitet gæstede Sønderborg den 14. og 15. marts, hvor de brugte tid på at studere Sønderborgere. Et af de overordnede spørgsmål, som de studerende ønskede at belyse, er forskellen på "hus" og "hjem".

Et "hus" er typsik en teknisk betegnelse, hvorimod "hjem" er baseret på de bløde værdier. De studerende har studeret forskellige familier fra Sønderborg-området, og vil dykke ned i hvordan boligen bliver brugt.

Stor hjælpsomhed fra Sønderborgerne

For et par uger siden efterlyste ProjectZero boligejere, som ville afsætte tid til at svare på spørgsmål fra de studerende. Rigtig mange boligejere fra hele Sønderborg-området henvendte sig for at hjælpe.

"Vi er rigtig glade for og positivt overraskede over, at så mange familier vil hjælpe os" fortæller antropologistuderende Nathalie R. Pedersen, som nu sammen med sine medstuderende arbejder på at sammenfatte den viden, de har indsamlet i Sønderborg.

Udover boligejere har de studerende også talt med tømrer Jan Gregersen fra SIB, som kunne fortælle dem lidt om sit arbejde, og de boligejere han møder i sin dagligdag som håndværker.


CO2-venlig transport
Når de studerende skulle transporteres fra familie til familie, foregik turen i en elbil. Pigerne var begejstrede for at prøve at køre i en smart og lydløs bil. Elbilen, som er en Renault Zoe, er venligst udlånt af Auto Lindvang i Sønderborg

Forståelse for/af borgernes liv og hverdag

Formålet med projektet er at indsamle viden, der blandt andet kan hjælpe ProjectZero med at forstå borgernes liv og hverdag, således at fremtidige tiltag for at reducere energiforbruget i private hjem kan tilpasses bedst muligt borgernes behov.

25. marts 2014

25. marts 2014

For yderligere oplysninger

Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk
74 12 41 91

Hus eller hjem?ANTROPOLOGI

"Antropologi" betyder videnskaben om mennesket.
Det er blandt andet læren om, hvordan menneskers liv og handlinger kan være påvirket af fx deres religion, kultur, køn eller alder.

De studerende vejledes af antropolog og ErhvervsPh.d. Lise Tjørring, der er tilknyttet ProjectZero.
Læs om Lise Tjørrings tidligere observationer af ti Sønderborg-familier her

Cookiepolitik