Sæt dit fingeraftryk på Sønderborgs grønne fremtid

Mandag den 5. maj mødtes ti danske byer og fem eksperter i Aarhus for at drøfte grøn udvikling af byer og regioner i Danmark. Arrangementet er en del af projektet DK2050, der er drevet af Dansk Arkitektur Center. Formålet er at udvikle scenarier for, hvordan danskernes by-, arbejds- og familieliv kan se ud om 30-40 år.

- I Sønderborg har vi store klimaambitioner, og det er derfor helt naturligt, at vi er gået med i det her projekt, der handler om, hvordan vi får omstillet vores byer, så de bliver så klimavenlige som overhovedet muligt. Det har vi brug for eksperternes bud på, men vi har også brug for at finde de løsninger, der passer bedst i Sønderborg. Og her vil vi gerne have vores egne borgere på banen. Vi er derfor i gang med at invitere særligt interesserede borgere til en lokal debat om fremtidens byer. Den kommer til at foregå på EUC Syd i Sønderborg den 21. maj, siger borgmester Erik Lauritzen.

Der udloddes 3 aktive deltagerpladser til ZEROnyts læsere

Hvis du har lyst til at deltage i Sønderborg workshoppen den 21. maj kl. 16 - 20 og få indflydelse på fremtidens bæredygtige Sønderborg, skal du straks sende en mail til Marie Grove Ingildsen, Sønderborg Kommune, mgjo@sonderborg.dk. Skriv lidt om hvem du er ,og hvad du vil byde ind med.

Sønderborg Kommune stiller 3 deltagerpladser til disposition for ZEROnyts læsere.

Fire ministerier er med i DK2050-projektet

I disse år har stort set alle danske byer og regioner fokus på at tiltrække borgere og arbejdspladser og på at skabe en grøn og bæredygtig udvikling. Der er dog stor forskel på de udfordringer, som politikere og byplanlæggere står over for i forskellige kommuner, og generelt er der et markant behov for at kunne træffe de nødvendige langsigtede beslutninger på et oplyst og kvalificeret grundlag.

På den baggrund har Dansk Arkitektur Center sammen med blandt andet fire ministerier, 10 kommuner, tre regioner og Realdania søsat projektet DK2050. Det er et offentligt-privat samarbejdsprojekt, der har til formål at udvikle fire konkrete scenarier for bæredygtig byudvikling frem mod 2050.

Arrangementet i Aarhus - der går under titlen 'Camp 2' - blev afviklet i Turbinehallen. Det blev åbnet af Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard, og til stede var repræsentanter fra de deltagende kommuner og regioner samt fem eksperter, der angreb temaet ud fra forskellige vinkler.


13. maj 2014

13. maj 2014

For yderligere oplysninger

Peter Rathje
peter.rathje@projectzero.dk
+45 4040 8636Om DK2050

DK2050 udvikles og drives af Dansk Arkitektur Center i et partnerskab med Realdania og Kulturministeriet, Miljøministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet og Klima-, Energi- og Bygningsministeriet.

Ti kommuner deltager i projektet:

  • Aalborg
  • Aarhus
  • Ringkøbing-Skjern
  • Sønderborg
  • Fredericia
  • Middelfart
  • Odense
  • Kalundborg
  • Høje-Taastrup
  • København

Byerne er udvalgt, fordi de er frontløbere inden for bæredygtig og strategisk byudvikling bredt fordelt i Danmark. Foruden byerne deltager også Region Syddanmark, Region Nordjylland og Region Hovedstaden.

Sønderborgs deltagelse støttes af ProjectZero, Bitten & Mads Clausens Fonden, Linak og SET Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter.

Cookiepolitik