Det lille (grønne) Teater

Det lille Teater i Gråsten tænker på energibesparelser i alle de situationer, hvor det er muligt. De har derfor fået ny varmekilde, nye vinduer og solceller. Herudover har de isoleret bygningerne alle de steder, hvor det har været muligt.

Det der tidligere blev brugt som skole, huser i dag kreativitet og en grøn tråd: "Det er vigtigt for os at tænke på miljøet - det er her energirenovering af bygningerne kommer ind i billedet. Det startede med et oliefyr som blev alt for dyr i drift, og siden udskiftningen af det, er der løbende sket andre energiforbedrende tiltag. Og vi er slet ikke færdige endnu, vi vil gerne gøre mere!" fortæller formand for Det lille Teater, Ole Gaul Nilum.


Gunnar Brodersen og Ole Gaul Nilum foran Det lille Teaters hovedbygning som har fået nye flotte vinduer

Energirigtigt teater

Gunnar Brodersen er med i bestyrelsen for Det lille Teaterhus, som er den forening der ejer teater-bygningerne. Han har helt tjek på alle de renoveringer og optimeringer der er lavet på bygningerne i tidens løb: "Oliefyret blev skrottet i 2008 til fordel for en mere energirigtig luft/vand varmepumpe. Sidste år fik vi solceller, så nu producerer de strøm som vi kan bruge til opvarmning med varmepumpen."

De nye vinduer har også været til stor glæde: "De gamle vinduer var gamle og utætte, så det trak ind fra dem. Nu har vi fået flotte nye vinduer, som holder meget bedre på varmen", fortæller Gunnar Brodersen.


På trods af teaterets beskedne størrelse er der en overdådig garderobe

Teaterets investeringer dækkes dels gennem fonde og med LAG-midler.

18. juni 2014

26. maj 2014

Sort rumDe sorte rum bruges til forskellige stykker og forestillinger. Dette rum var før i tiden svært at varme op, men med ekstra isolering og nye vinduer er det ikke længere noget problem.

For yderligere oplysninger

Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk

74 12 41 91

SolcellerTeateret fik installeret et solcelleanlæg i september 2013. Der bruges meget strøm i teateret bl.a. til lys, lyd og opvarmning - derfor var solceller en oplagt ide.

Fakta

  • Det lille Teater ligger i Gråsten
  • Den ældste bygning er fra starten af 1900-tallet
  • Bygningerne er tidligere blevet brugt til skole
  • Det lille Teater har brugt bygningerne siden sidst i 70'erne
Læs mere om Det lille Teater

Cookiepolitik