Aase Nyegaard følger op på Kina-rejse

Viceborgmester Aase Nyegaard mødte torsdag den 1. maj Kinas tidligere undervisningsminister, Mr. Zhang Xinsheng, i København.

- Kina er under stort pres af den stigende forurening og Zhang var i Danmark for på egen hånd at lære om de danske løsninger for bæredygtig by-omstilling. Det glæder mig, at danske byer og virksomheder i samarbejde kan byde ind med vore erfaringer og løsninger på både energi, klima og vandområdet, fortalte Aase Nyegaard til ZEROnyt efter mødet med formanden for ECO-Forum Guiyang.

Mødet fandt sted hos State of Green i København og omfattede bl.a. også Jørgen Abildgaard (København 2025).

- Zhang gjorde under vores møde i Kina og senest i København et stort indtryk med sin visionære tilgang, både til internationalt samarbejde og vigtigheden af, at der globalt tages hånd om klimaudfordringerne. Zhang er en af Kinas helt store ECO-tænkere, som forstår både byernes omstilling, de nødvendige løsninger og behovet for at tænke uddannelse, læring og kompetencer dybt ind i processen - fuldstændig som vi tænker i Sønderborg, fortalte Aase Nyegaard.


Aase Nyegaard og Zhang under deres møde i Kina i maj 2012

Zhang bestrider en række tillidsposter. Den vigtigste er nok formandskabet i det årlige ECO-Forum Guiyang. Hvert år samler konferencen flere tusinde borgmestre, politikere og erhvervsfolk fra hele verden, som ønsker at snakke bæredygtig byudvikling. Den havde i øvrigt i 2012 deltagelse af direktør Peter Rathje, ProjectZero, som bidrog med konference-oplæg og medvirkede i en TV-debat om bæredygtig byudvikling.

6. maj 2014

6. maj 2014

For yderligere oplysninger 

Aase Nyegaard
Tlf. 2790 0218Zhang åbnede som formand ECO-Forum Global i Guiyang i juli 2012Cookiepolitik