Sønderborg-områdets mindste cykler derudaf

Hele maj måned har fem børnehaver i Sønderborg Kommune draget cykellegen ind i hverdagen. Hos Bygadens Børnegård er børn og pædagoger begejstret for kampagnen, hvor børnene udover at lære at cykle også lærer at mestre flere ting på en gang, når man skal holde balancen.

Husker du dengang, du selv lærte at cykle? Suset i maven da far eller mor gav slip på kosteskaftet, og du pludselig hjulede af sted uden hjælp eller støtte. Det er netop den følelse Cyklistforbundet og Østifterne ønsker at give videre til de yngste borgere, for de gode cykeloplevelser giver barnet lyst til at cykle resten af livet.

Bygadens Børnegård på Sydals er blandt de 60 deltagende børnehaver i hele landet. Pædagog Lone Nielsen fra børnegården roser Cyklistforbundets initiativ til skyerne. "Der er masser af muligheder for at lære børn at cykle, og med kampagnen følger idéer til, hvilke lege man kan foretage sig på en cykel", fortæller Lone Nielsen og fortsætter: "Børnene lærer at mestre flere ting på én gang, når vi har lært at starte og stoppe".

Syv stolte cyklister fra Bygadens Børnegård

Cykelleg gør cykelsikker

Cykelleg lærer barnet afstands- og fartbedømmelse, rum- og retningssans og alle former for manøvrer på cyklen. Når dette først er på plads, kan barnet meget bedre koncentrere sig om at huske på regler og holde øje med trafikanter, når det senere skal til at øve sig i at cykle i trafikken sammen med sine forældre. Først cykelsikker, så trafiksikker.

En tidlig cyklist er en varig cyklist

Forældrene til børnene i Bygadens Børnegård bakker fuldt op om kampagnen og de yngstes cykel-iver smitter af på resten af familien.

"Ugen før vi startede cykelkampagnen, var der et af de ældste børn, der kun kunne cykle med støttehjul. God dialog med forældrene resulterede i, at barnet to dage efter glædestrålende kom ind i børnehaven med beskeden om, at nu kunne hun cykle 4 km. uden støttehjul! - det kan man da kalde forældreopbakning", fortæller Lone Normann.

Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam er slet ikke i tvivl om de gode cykelvaner starter i barndommen. "Børnecykling er et vigtigt indsatsområde for Cyklistforbundet, og erfaringen viser, at det er i barndommen de gode cykelvaner grundlægges. En tidlig cyklist er en varig cyklist, og med cykelleg er det rigtig sjovt for de 3-6 årige at lære at cykle! Forhåbentlig kan kampagnen samtidig inspirere forældrene til at lege videre derhjemme med deres egne og naboernes unger", siger Klaus Bondam.

Bygadens Børnegård er opsat på at arbejde videre med cyklisme for de yngste. "Det har været utrolig sjovt og lærerigt for os alle at være med i kampagnen, og det er absolut ikke sidste gang, vi leger cykellege på legepladsen, siger Lone Nielsen.

Cyklisme er en vigtig del af de indsatser, der arbejder hen imod en grønnere transport i hverdagen.

ProjectZero sætter i Sønderborg-området fokus på grøn transport.
Målet er at udvikle bæredygtige løsninger, som matcher borgernes behov og områdets ambitioner.

3. juni 2014

3. juni 2014Vi kan cykle kampagnen i Bygadens BørnegårdDet gælder om at holde tungen lige i munden!

For yderligere oplysninger

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk
+45 3840 5427

Grøn Transport

I Sønderborg-området arbejder vi for grønne transportløsninger, og cyklisme er én af dem.
Læs mere her

Et par cykel film

Se en kort film fra "Vi kan cykle" kampagnen 2014 her

Se en film fra ÅbningseventenDe små cyklister i sæbeboblemodvind!

Cookiepolitik