Sønderborg cyklede 92.237 kilometer på arbejde

I maj måned løb Danmarks største cykelmotionskampagne "Vi cykler til arbejde" af stablen, og i Sønderborg Kommune deltog 709 cyklister fordelt på 68 hold. Alle deltagerne lod bilen blive hjemme og tog i stedet cyklen til og fra arbejde.

Sønderborg Kommune sikrede sig en flot 5. plads i region Syddanmark med i alt 8.783 cykeldage, hvor også Odense, Esbjerg, Vejle og Kolding gjorde sig bemærket ved at være meget cykelaktive.

I Sønderborg placerede kampagne-deltagere fra Danfoss sig på en klar 1. plads med 1.605 cykeldage og med 29.421 kørte kilometer.

I hele landet blev der i kampagne-måneden cyklet 9.916.170 kilometer, og sparede miljøet for 1.494.162 kilo CO2, set i forhold til hvis alle cyklisterne havde taget bilen.

ProjectZero-sekretariatet deltog også i kampagnen med et hold.


Der var stort rykind fra morgenstunden foran Fri BikeShop butikken i Sønderborg, da ProjectZero i samarbejde med Fri BikeShop havde arrangeret et morgen-event for de morgenfriske cyklister tirsdag den 13. maj

Formål med kampagnen

Formålet med kampagnen "Vi cykler til arbejde", som Dansk Cyklistforbund står bag, er at øge folkesundheden, mindske forureningen og nedsætte trængslen i trafikken ved at få flere til at bruge cyklen til og fra arbejde. På arbejdspladserne er kampagnen med til at styrke fællesskabet og motivere flere til at cykle i dagligdagen.

Den landsdækkende kampagne startede op i 1998 og var fra starten en kæmpe succes. Allerede første år deltog 30.000 cyklister i kampagnen, og derfra er deltagerantallet vokset støt og roligt. De seneste fem år har deltagerantallet ligget mellem 75.000 og 110.000.

10. juni 2014

10. juni 2014Udvalgsformand Helge Larsen i en snak med 2 af kommunens cyklende medarbejdere fra "Sundhed"

For yderligere oplysninger

Vibeke Bonefeld
vibeke.bonefeld@projectzero.dk
+45 3840 5425

Grøn transport i Sønderborg Kommune

Transportsektoren udgør en stor del af den samlede CO2-udledning i Sønderborg-området.

I tæt samarbejde med Sønderborg Kommune arbejder ProjectZero på at implementere smarte nye løsninger til at transportere sig på i vores område.

Læs mere om Grøn Transport i Sønderborg Kommune på denne sideEt cykelhold fra SE mødte også frem ved det tidlige morgen-event hos Fri BikeShop

Cookiepolitik