MinKøbmand på vej mod nullet

Lone og André Pickardt, indehavere af MinKøbmand i Sønderborg, sparer 7.000 kWh per år ved at udskifte motorerne i kølediskene i hele købmandsbutikken. En besparelse der giver de ihærdige købmænd blod på tanden til at investere endnu mere i energirigtigt udstyr.

Lone og André Pickardt har allerede gjort meget for at spare på energien. I købmandsbutikken på Grundtvigs Allé i Sønderborg har de siden 2011, hvor de overtog butikken, været meget bevidste om at holde energiforbruget nede. Alle låger til kølediskene er udskiftet, en ny og mere energirigtig gulvvasker er anskaffet og også facaden af bygningen er nyisoleret, så varmen bliver inde i butikken.


Lone og André Pickardt i deres købmandsbutik på Grundtvigs Allé i Sønderborg

Energismarte motorer

Nu har de fremsynede købmænd taget det næste skridt. Butikkens mange kølediske trak mere strøm end de egentlig behøvede. Så de motorer der driver ventilatorerne, der igen fordeler den kolde luft i disken, er nu udskiftet til langt mere energibesparende motorer.

"Vi sparer 7.000 kWh per år ved at investere i de nye motorer. Vi går ud fra, at investeringen allerede er indtjent inden for de første 3 år", fortæller André Pickardt.

Den energirigtige køleteknik er leveret af Thybo Køleteknik fra Sønderborg, som også er ZEROcompany. André Pickardt er ikke i tvivl om fordelen ved at tænke i energirigtige baner. "Hvis vores partner ikke havde gjort os opmærksom på de mulige besparelser, ville vi jo ikke have tænkt over det. Så vi er rigtig glade for, at der er kompetente firmaer i vores område, som kan hjælpe med at spare både på energi og penge."

Energirenoveringen i købmandsbutikken stopper ikke her. Der er også planer om solceller på taget og LED-belysning i butikken, men det er vigtigt, at de energirigtige løsninger også kan bære sig selv, fastslår André Pickardt.

24. juni 2014

24. juni 2014De energibesparende motorer i butikkens kølediske har bevirket, at der spares 7.000 kWh per år

For yderligere oplysninger

Nicolas Bernhardi
nicolas.bernhardi@projectzero.dk
+45 3840 5428

En del af ZERObutikprogrammet

MinKøbmand har i flere år været en del af ProjectZeros ZERObutikprogram.

Læs mere på denne side

Cookiepolitik