Mød ProjectZero på Folkemødet

DK2050 - kan grøn omstilling frelse provinsbyerne?
Torsdag den 12. juni kl. 17.30 - 18.30 i Dansk Arkitekturcenters pavillion, Allinge

ProjectZero er en central aktør i Sønderborgs egen debattime i Dansk Arkitektur Centers pavillon torsdag kl. 17.30-18.30. Debatten ledes af innovationsforsker og forfatter Peter Hesseldahl, som er tilknyttet Universe Fonden. Debattimen tager afsæt i de udfordringer, som Sønderborg og andre provinsbyer står over for i forhold til den tendens, at storbyerne vokser, mens det øvrige Danmark udtyndes. Men kan grøn omstilling skabe lokal fremgang og fornyelse - og dermed vende afvikling til udvikling? Det bliver omdrejningspunkt i debatten, som skal være en udveksling af inspiration i forhold til andre byer.

De øvrige deltagere i panelet er ProjectZeros direktør Peter Rathje, forsker og fremtidsstrateg Ulf Boman fra Kairos Future, som er konsulent i DK2050. Desuden vil Sønderborgs viceborgmester Aase Nyegaard byde ind i debatten sammen med formand for Kultur-, borger- og fritidsudvalget, Charlotte Riis Engelbrecht, og på sidelinjen står to unge deltagere, som har medvirket i DK2050 Sønderborg-workshoppen.

Læs mere om Sønderborgs deltagelse i DK2050


Energieffektivisering - sådan kommer vi videre!
Fredag den 13. juni kl. 12.00-13.00, DI Energi og DI Bygs telt på Kirkepladsen, Allinge

DI sætter fokus på energieffektivisering som den skjulte energikilde. Potentialet er stort, men mange af løsningerne forbliver ubrugte. I både Danmark og EU er der ambitiøse mål for energieffektivisering i de kommende år.

Teknologi, regulering, strategi - hvor er udfordringerne og hvordan når vi målene?
Hvordan kan vi fra dansk side skubbe på den positive udvikling i hele EU - og i resten af verden?

Kom til debat om energieffektivisering sammen med DI Energi og DI Byg i teltet på Kirkepladsen i Allinge. Det foregår fredag den 13. juni fra kl. 12.00-13.00. Her vil repræsentanter fra energi- og byggebranchen, politikere, eksperter og ProjectZero sætte fokus på, hvordan vi får sat yderligere fart i energieffektiviseringen.

Skal sol og vind deles lige?
Fredag den 13. juni kl. 16.15-17.00, Tekniq og Dansk Byggeris telt, Y14, Allinge Havn, Ydermolen

Partnerskabet 'Renovering på Dagsordenen' sætter på Folkemødet fokus på den stigende lokale produktion af vedvarende energi versus central produktion.

Fører energieffektivisering automatisk til bæredygtighed? Og hvordan får du som bolig- eller bygningsejer et overblik over dine muligheder og risici, hvis du gerne vil bidrage til mindre CO2-udledning?

Med Graves Simonsen, Projektchef i Bygherreforeningen som ordstyrer, vil ProjectZeros Peter Rathje sammen med Mikael Koch, Bæredygtighedskonsulent, Danske Arkitektvirksomheder; Niels Heidtmann, medstifter/medejer, Komproment/Nordic Energy Group; Kurt Sjøholm, El-Installatør, Knudsker-El ApS, diskutere udfordringerne sammen med det fremmødte publikum.

Vi håber, at rigtig mange af ZEROnyts læsere har lyst til at deltage i Folkemødets grønne debatter.

11. juni 2014

11. juni 2014For yderligere oplysninger

Peter Rathje
peter.rathje@projectzero.dk
+45 4040 8636Folkemødet 2014

Folkemødet 2014 finder sted i Allinge fra den 12. juni til den 15. juni 2014.

Folkemødet åbner officielt torsdag den 12. juni kl. 14.00 og lukker & slukker søndag den 15. juni kl. 15.00.

Folkemødet forventer mere end 500 deltagende organisationer og udbyder 2.058 gratis events. Folkemødet i Allinge er en unik platform med åbne debatter, hvor politikerne møder borgere, erhvervsfolk og organisationer under uformelle former på Bornholm.

Læs mere på Folkemødets officielle hjemmeside, hvor du også kan downloade APP.Cookiepolitik