Forskerne mener blandt andet, at kommende teknologi-spring vil være baseret på øget integration af (BIG) data i de såkaldte bio-info-nano-cogno (BINC) systemer, eller mere kort "living technology".
ProjectZero-projektet og regional bæredygtighed præsenteres på workshoppen af Peter Rathje.
Projektleder Birgitte Bjørn Petersen glæder sig over at ESOF 2014 workshoppen afholdes i Sønderborg: "Sønderborgs House of Science har som ambition at styrke indsigt og dialogen med forskningen", siger Birgitte Bjørn Petersen, med opfordring til at både lærere og borgere deltager i workshoppen.
Workshoppen henvender sig til alle med intens interesse for teknologi og samfundsudvikling.
Professor Steen Rasmussen fra SDU´s Center for Fundamental Living Technology
Top5 forsker med ProjectZero-sidespring
Steen Rasmussen blev i 2009 af Ingeniøren udpeget som værende i Videnskabens Top5.
Steen arbejder i FLinT-regi med forskningen i kunstigt liv, men er også levende interesseret i samfundets store udfordringer. I 2009 viste hans forskergruppe sammen med en række af hans tidligere kolleger fra Los Alamos National Laboratory i USA, hvordan hovedkomponenterne i primitivt liv - et stofskifte, et informationssystem og en "container" (et cellelegeme) - kan spille sammen. Dermed blev et afgørende skridt taget indenfor forskningen i kunstigt liv.
Sideløbende hermed har Steen i en årrække været engageret i ProjectZero-visionen og sammen med bl.a. WWF udviklet værktøjer til benchmarking af byers Carbon-footprint.
Mobile sensordata kan allerede nu styre byerne
I fredagens panel vil man bl.a. også møde professor Kaj Grønbæk, som er levende optaget af "the internet of things" og hvorledes man kan anvende sensor-data fra mobiltelefoner til bedre beslutninger og styring af smarte og CO2-neutrale byer.
Kaj er ansvarlig for ECOsense-forskningsprojektet, som også har ProjectZero som projektpartner. I løbet af 2014 vil de første resultater af forskningen blive demonstreret i Sønderborg.
18. juni 2014