Forskerne indtager Sønderborg

Professor Steen Rasmussen fra SDU´s Center for Fundamental Living Technology (FLinT) har samlet førende forskere til workshop-møde i Sønderborg. Forskerne har klima, matematik, fysik, antropologi m.v. som forskningsfelter, og den 27. juni 2014 mødes de i Sønderborg som led i ESOF 2014 - Euroscience Open Forum.

Forskerne mener blandt andet, at kommende teknologi-spring vil være baseret på øget integration af (BIG) data i de såkaldte bio-info-nano-cogno (BINC) systemer, eller mere kort "living technology".

ProjectZero-projektet og regional bæredygtighed præsenteres på workshoppen af Peter Rathje.

Projektleder Birgitte Bjørn Petersen glæder sig over at ESOF 2014 workshoppen afholdes i Sønderborg: "Sønderborgs House of Science har som ambition at styrke indsigt og dialogen med forskningen", siger Birgitte Bjørn Petersen, med opfordring til at både lærere og borgere deltager i workshoppen.

Workshoppen henvender sig til alle med intens interesse for teknologi og samfundsudvikling.Professor Steen Rasmussen fra SDU´s Center for Fundamental Living Technology

Top5 forsker med ProjectZero-sidespring

Steen Rasmussen blev i 2009 af Ingeniøren udpeget som værende i Videnskabens Top5.

Steen arbejder i FLinT-regi med forskningen i kunstigt liv, men er også levende interesseret i samfundets store udfordringer. I 2009 viste hans forskergruppe sammen med en række af hans tidligere kolleger fra Los Alamos National Laboratory i USA, hvordan hovedkomponenterne i primitivt liv - et stofskifte, et informationssystem og en "container" (et cellelegeme) - kan spille sammen. Dermed blev et afgørende skridt taget indenfor forskningen i kunstigt liv.

Sideløbende hermed har Steen i en årrække været engageret i ProjectZero-visionen og sammen med bl.a. WWF udviklet værktøjer til benchmarking af byers Carbon-footprint.


Mobile sensordata kan allerede nu styre byerne

I fredagens panel vil man bl.a. også møde professor Kaj Grønbæk, som er levende optaget af "the internet of things" og hvorledes man kan anvende sensor-data fra mobiltelefoner til bedre beslutninger og styring af smarte og CO2-neutrale byer.

Kaj er ansvarlig for ECOsense-forskningsprojektet, som også har ProjectZero som projektpartner. I løbet af 2014 vil de første resultater af forskningen blive demonstreret i Sønderborg.

18. juni 2014

18. juni 2014For yderligere oplysninger

Peter Rathje
peter.rathje@projectzero.dk
+45 4040 8636

Program & tilmelding her

Konferencen afholdes på Alsion i Sønderborg fredag den 27. juni kl. 9.30 - 21.30, men der er også mulighed for at droppe ind/ud af dagens forskellige konference-sektioner.

Læs mere om workshoppen og dens mange spændende oplæg her

Se timingen af de enkelte oplæg her

Tilmeld dig workshoppen på hjemmesiden herProfessor Kaj Grønbæk

Cookiepolitik